Adrenalină în stare pură pe cea mai înaltă şosea din România: Marea finală a Campionatului Naţional de Drift pe Transalpina

2 oct 2017 1198 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Adrenalină în stare pură pe cea mai înaltă şosea din România: Marea finală a Campionatului Naţional de Drift pe Transalpina

Marea finală a Campionatului Naţional de Drift, a cărei rezultate vor conta şi pentru Campionatul Central European, se va desfăşura în perioada 14-15 octombrie pe celebra şosea Transalpina, piloţi de pe întreg continentul anunţându-şi prezenţa la start, anunţă Romanian Drift Community într-un comunicat.

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului în motorsportului românesc va decide noul campion naţional absolut în driftul românesc se va desfăşura între kilometri 19 şi 21 ai celebrului DN 67C (Transalpina), între localităţile Novaci şi Rânca, organizatorii anunţând că traseul ales este considerat cel mai spectaculos din acest sezon.

În total, peste 50 de piloţi, printre care toţi campionii naţionali din istoria României, au confirmat prezenţa, alături de câştigătorii campionatelor din Bulgaria, Ungaria şi Slovacia. Etapa este organizată în parteneriat cu omolgoii din Ungaria, făcând parte dintr-un proiect pilot iniţiat la începutul anului, Campionatul Central European. Acesta va fi primul pas pentru ca o etapă de drift din ţara noastră să fie recunoscută de FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism).

Sâmbătă (n.n. 14 octombrie), începând cu ora 12:00 vor debuta antrenamentele şi calificările, iar duminică (n.n. 15 octombrie) sunt programate battle-urile care vor decide învingătorul, în ambele zile accesul publicului fiind gratuit. În prezent, Traian Buşe, Călin Ciortan, Sorin Ene şi Vlad Stănescu au mai rămas în lupta pentru titlul de campion naţional absolut al României, fiecare având şanse matematice reale pentru a obţine mult râvnitul trofeu.

Romanian Drift Community le-a pregătit şi o surpriză locuitorilor din Târgu Jiu. Vineri, 13 octombrie, la ora 16:00, pe insula din Târgu Jiu, va avea loc prezentarea oficială a piloţilor înscrişi, aceştia urmând să ofere şi o scurtă reprezentaţie pentru public cu maşinile de sute de cai putere.

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului şi Sportului, fiind parte din Federaţia Română de Automobilism Sportiv. În ultimii doi ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 150.000 de spectatori. De asemenea, începând cu acest an, clubul a semnat un parteneriat şi cu Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.