Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie cum apare cancerul și de ce românii sunt predispuși din ce în ce mai mult la această boală

Doctorul Vlad Ciurea dezvaluie cum apare cancerul si de ce romanii sunt predispusi din ce in ce mai mult la aceasta boala
Vezi galeria foto - 4 poze

Doctorul Alexandru Vlad Ciurea (83 de ani) dezvăluie cum apare cancerul și de ce românii sunt predispuși din ce în ce mai mult la această boală care nu de puține ori e necruțătoare.

Renumitul medic, care e decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, lasă de înțeles că transmiterea genetică în cazul respectivei afecțiuni nu este atât de comună pe cât se crede.

„Ce-ar fi să nu apăsăm clapetele respective?”. Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie cum apare cancerul și de ce românii sunt predispuși din ce în ce mai mult la această boală

Doctorul Alexandru Vlad Ciurea, specialist în patologie tumorală cerebrală și spinală, patologie vasculară cerebrală, neurochirurgie pediatrică sau neurotraumatologie, este unul dintre cei mai apreciați medici din România, fiind decorat inclusiv cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, de către președintele Klaus Iohannis, pentru profesionalismul desăvârșit de care a dat dovadă în slujba salvării de vieți omenești.

Tot mai multe videoclipuri în care Dr. Vlad Ciurea vorbește despre cum ne putem menține sănătatea fac înconjurul rețelelor de socializare și devin virale, ajungând să strângă mii de aprecieri și comentarii.

Recent, profesorul universitar a fost întrebat despre înmulțirea cazurilor de cancer în România și despre situațiile care pot duce la apariția unei astfel de afecțiuni.

În replică, Dr. Alexandru Vlad Ciurea a lăsat de înțeles că transmiterea genetică în cazul cancerului nu este atât de comună pe cât crede lumea. Principalul motiv pentru care românii devin tot mai predispuși la această boală este reprezentat de stilul de viață inadecvat. De asemenea, poluarea joacă și ea un rol important în creșterea cazurilor de cancer.

„Ce-ar fi să încercăm să-l prevenim (n.r. – cancerul)? Deci să nu apăsăm pe clapetele respective. Noi provocăm cancerul. Noi! (n.r. – În trceut) Unul singur, din 50 de pacienți să zic, unul avea. Astăzi este invers! De ce?! Ce s-a întâmplat în 50 de ani? Deci noi, noi suntem, ca societate, de vină. Noi facem tot ce este posibil să distrugem această lume, să o poluăm, să o infectăm. să ne distrugem copiii și să apară asemenea bolii.

Exact pianistul. Deci genele există, dar dacă apeși pe ele, te duc în boala aceea. Da, păi sunt clapele negre. Și după aceea ne minunăm de cancere. Noi nu am avut în țară, când am văzut primul cancer de laringe mi s-a părut foarte curios. Acum nu știu câte cazuri avem. Astea nu sunt moștenite. De unde apar? Sigur, fumat, nu știu ce, dar prea multe. Deci lucrurile capătă cu totul altă conotație. Înseamnă că apasă ceva din exterior asupra clapelor genetice. Noi, noi trebuie să trăim într-o țară curată… Am discutat de România educată. Mai bine am discuta de o Românie curată și sănătoasă”, a declarat Dr. Alexandru Vlad Ciurea, în podcastul Fain & Simplu.

Numărul cazurilor noi de cancer a crescut cu peste 20% în România doar în 2023

Conform unor date publicate recent de Institutul Național de Sănătate Publică, numărul total al persoanelor bolnave de cancer din România, doar cele aflate în evidența medicilor, a depășit 550.000.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, numărul de cazuri noi raportate în 2023 este cu 21% mai mare decât cel din 2022.

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), a tras recent un puternic semnal de alarmă și a spus că în fiecare an, în România, se înregistrează peste 20.000 de decese evitabile din patologia oncologică. Această medie este cu aproximativ 45 de procente superioară față de media europeană.

Publicat: 26 03. 2024, 13:46