Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie carnea cărui pește este esențială pentru a avea un creier cât mai sănătos

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit un secret important pentru avea un creier cât mai sănătos. Astfel, acesta a vorbit despre carnea unui pește, care este esențială pentru sănătatea creierului.

Conform doctorului Vlad Ciurea, grăsimile sunt extrem de importante pentru organismul uman, dar nu toate sunt benefice. Astfel, există mai multe aspecte de care trebuie să ținem cont.

Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie carnea cărui pește este esențială pentru a avea un creier cât mai sănătos

Doctorul Vlad Ciurea a vorbit despre grăsimile benefice pentru organismul uman. Totodată, acesta a specificat și care sunt cele dăunătoare dar și alimentele din care le putem extrage.

„La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!

În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine și acel Omega, care are două forme de colesterol: forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic!

Iar din carne, și carnea este foarte bună pentru creier. Se consideră cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, carnea de curcan. Și este foarte bună. Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a explicat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Peștele, benefic pentru dezvoltarea și întreținerea emisferelor cerebrale

Conform celor relatate de prof. dr. Vlad Ciurea, consumul de pește este foarte benefic pentru organismul uman. Acesta a mai declarat că există anumite tipuri de pește, care pot contribui foarte mult la menținerea stării de sănătate a creierului. Totodată, doctorul a mai remarcat faptul că românii se îndreaptă tot mai mult spre o alimentație vegetală dar și bazată pe carne de pește.

„Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri.

Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Publicat: 18 03. 2024, 17:42