VIDEO INCREDIBIL | S-a cățărat pe un turn de 280 de metri: „Ține cablul? Sper”. Povestea lui Flaviu Cernescu, cel care a renunțat la meseria de programator pentru a face slackline

ProSport v-a prezentat la începutul lunii iunie povestea lui Flaviu Cernescu, corporatistul de 32 de ani care practică slackline. În ultimele luni, acesta a decis să-și dea demisia din funcția de programator, una care îi aducea un venit cu mult peste medie, și să se concentreze exclusiv asupra pasiunii sale: „E nebunia mea”, și-a justificat acesta alegerea.

Iar dacă în trecut a devenit cunoscut în presa internațională datorită pozelor pe care prietenii săi i le-au făcut în timp ce el mergea pe o coardă la distanțe de sute de metri față de sol, Flaviu a revenit în atenția lor de curând, de data aceasta atunci când s-a cățărat cu mâinile goale pe coșul de fum de la CET Sud Pitești, al doilea cel mai înalt turn din România, de 280 de metri. Imaginile au fost surprinse de o cameră montată pe capul acestuia și au făcut înconjurul lumii.

VIDEO FLAVIU CERNESCU

.

– See more at: http://www.dcnews.ro/flavius-cernescu-s-a-urcat-pe-turnul-de-la-cet-sud-pite-ti-de-280-de-metri-video-uluitor_460717.html#sthash.M3yY8U2c.dpuf

Contactat de ProSport, Flaviu a povestit câteva dintre trăirile din momentele care fac să ți se oprească respirația în fața calculatorului, doar privind ceea ce el a reușit. 58 de minute a durat episodul comprimat în 5 minute și jumătate: „Am făcut 10 pauze în total. Stăteam în picioare când mă opream, că nu aveam cum altfel”.

  • alegerea locului, turnul fiind unul părăsit și numărându-se printre cele mai înalte din Europa

„Mi s-a părut un obiectiv interesant și am zis să fac asta. Știam de turn, dar doar îl văzusem. A fost dragoste la prima vedere și am zis că trebuie neapărat să încerc”.

  • momentul în care, după două pauze, la etajul al doilea, Flaviu pune sub semnul întrebării rezistența cablului

„Am analizat atașarea cablului. Am întrebat de efect dacă ține sau nu. Nu m-am dus acolo nepregătit. Nu fac niciodată așa ceva”.

  • atunci când a privit în jos pentru prima oară, înainte să înceapă să urce pe scară, la 55 de metri de sol

„Nu mi-a fost frică decât în două momente: la început și când am ajuns în capătul scării, acolo unde lipseau câțiva metri și a trebuit să fiu atent pe unde calc. Dar nu am avut emoții mari”.

  • când mai avea 5 metri până sus, iar vechimea turnului începea să își spună cu adevărat cuvântul

„Știam că așa o să fie. Trebuie să fii atent. Era normal. Mai aveam puțin și ajungeam, mă bucuram de priveliște, să fiu sincer”.

  • momentul în care a ajuns sus, iar filmarea reușește să amețească un om care nu ar îndrăzni niciodată să facă ceea ce el a reușit

„A fost ok. Nu mă gândeam decât la faptul că mă grăbesc. Trebuia să plec din oraș, un prieten era jos și nici nu voiam să atrag atenția asupra mea. Practic, nu mă gândeam la nimic. Reacțiile au fost împărțite: bune și rele. Nici nu le-am mai citit. Până la urmă, fac ce vreau. Și nu am spus nimănui să mă imite”.

Întreaga poveste a lui Flaviu Cernescu poate fi citită AICI.

Publicat: 29 11. 2014, 16:00
Actualizat: 29 11. 2014, 17:29