Una dintre sursele ProSport în cazul Chiajna acuză că i s-au desfăcut, peste noapte, prezoanele de la roata mașinii! Răzvan Pelmuș: „Are legătură cu mărturia mea despre ilegalitățile de la Concordia”

După dezvăluirile ProSport și ancheta declanșată de Inspecția Muncii și de Imigrări la Concordia Chiajna în privința folosirii ilegale a unor fotbaliști străini, un eveniment absolut neașteptat s-a petrecut vineri. Răzvan Pelmuș, fost membru în Consiliul de Administrație al Concordiei care a confirmat pentru ProSport că Odibe, Milevski și Niasse au jucat fără permis de muncă și fără contract legal timp de o lună, spune că i s-a umblat la mașină!


Răzvan Pelmuș a trimis ProSport o fotografie cu roata mașinii sale după ce a simțit că e ceva în neregulă și a tras pe dreapta. Unul dintre prezoane lipsește 

„Joi era totul în regulă. Vineri am plecat de dimineață, m-am dus până la un prieten. Am stat vreo două ore și am plecat la bancă. Maximum 5 kilometri. Când am plecat, am simțit și auzit că bate roata. Am tras pe dreapta și m-am uitat: unul din prezoane mi-a căzut, celelalte patru mai aveau foarte puțin. Erau desfăcute, mai-mai să cadă. Ca să zboare roata, să fac accident. 100% s-a întâmplat peste noapte, cât a stat mașina mea parcată în fața porții, acasă”, a povestit Pelmuș pentru ProSport.

„Are sigur legătură cu declarațiile mele despre Concordia”

Tânărul de 34 de ani spune că nici nu poate fi vorba de o simplă întâmplare, că joi era totul în regulă și că n-a fost de curând nici la vulcanizare, nici nu și-a schimbat roțile, ca să existe posibilitatea unei neglijențe. „Întâmplarea asta are sigur legătură cu declarațiile mele despre Concordia Chiajna. Îi anunț însă că nu mă vor intimida”, a declarat Pelmuș pentru ProSport.


Avizul lui Odibe a sosit de la Imigrări pe 22 martie. Până atunci, nigerianul jucase deja în cinci meciuri oficiale. LPF consideră că e OK ca fotbaliștii să joace fără forme legale de muncă în România și a ajutat Concordia să facă asta

Acesta confirmase săptămâna trecută, pentru publicația noastră, că atât primarul din Chiajna, Mircea Minea, cât și președintele Concordiei, Cristian Tănase, au știut clar că legitimarea și folosirea celor trei fotbaliști extracomunitari în campionat și în Cupa Ligii, în februarie-martie, este ilegală, deoarece aceștia nu aveau permise de muncă și nici contracte legale. Pelmuș a descris, pentru ProSport, momentul în care s-a luat hotărârea, la Chiajna, de a fi folosiți cei trei, și reacțiile conducătorilor clubului, care erau preocupați ca Milevski, Odibe și Niasse să nu apară la interviurile de după meci, „ca să nu se prindă ăștia”.

Inspecția Muncii și Imigrările au descins la sediul clubului Concordia

Milevski, Odibe și Niasse au debutat pentru Concordia în etapa a 26-a (ultima) din sezonul regulat, pe 28 februarie. Au mai jucat apoi încă trei etape în Liga 1 și în turul semifinalei Cupei Ligii fără să aibă aviz de muncă de la Inspectoratul pentru Imigrări și contract legal de muncă. LPF a închis ochii la această ilegalitate și a ajutat Concordia să-i legitimeze pe cei trei. Șefii LPF s-au prevalat de o modificare operată în regulament în 2010, conform căreia se poate legitima un fotbalist dacă are are bonul de ordine de la Imigrări (care atestă că s-a depus dosarul) și contractul de muncă.


Contractul lui Milevski depus de Concordia la sediul LPF e datat 12 februarie și nu are nicio valoare. Funcționarii Ligii ar fi trebuit să-l refuze


Contractul real al lui Milevski e datat 30 martie, la aproape șapte săptămâni după cel nul trimis Ligii. Al doilea contract este păstrat în arhiva clubului și trimis la Inspectoratul Teritorial de Muncă

 

Concordia a prezentat la LPF niște ciorne de contracte nevalide, datate 12 februarie, în baza cărora a făcut legitimările. Contractele reale, depuse la Forțele de Muncă, au fost încheiate pe 22 (Odibe) și 30 martie (Milevski și Niasse). Conform legii din România și UE, un contract de muncă nu se poate întocmi, pentru cetățenii extracomunitari, dacă nu există avizul Inspectoratului pentru Imigrări. Concordia a depus cererile pentru avizul de muncă de la Imigrări pe 25 februarie și a primit răspunsul pe 22 martie. În acest interval, Odibe, Milevski și Niasse au muncit ilegal pe teritoriul României.

Șefii Concordiei și ai LPF au susținut că e regulamentar ce au făcut, dar au refuzat să răspundă cum au fost plătiți cei trei fotbaliști dacă nu aveau forme legale de muncă pe teritoriul României, dacă s-au plătit impozitele pe salariile respective și dacă, în acest interval în care au jucat, jucătorii au avut asigurări de sănătate.

Inspectoratul Teriorial de Muncă și Inspectoratul pentru Imigrări au descins la sediul Concordiei, în control, după dezvăluirile apărute în ProSport. Ministerul de Interne a confirmat că a dispus o anchetă a faptelor pentrecute la clubul din Ilfov.

Ulterior, ProSport a descoperit că această legitimare ilegală a fotbaliștilor extracomunitari e o practică de masă și că atât LPF, cât și FRF au validat sute de astfel de cereri ale cluburilor, care foloseau jucătorii fără să aibă contracte legale.

 

Publicat: 17 07. 2016, 16:00
Actualizat: 17 07. 2016, 16:58