Regulile pentru reluarea competiţiilor, în Monitorul Oficial! Fotbaliștii pot părăsi cantonamentul + Ce trebuie să știe toți sportivii

Normele pentru reluarea competițiilor sportive au fost publicate în Monitorul Oficial. Spectatorii nu au voie să fie prezenți, iar toți participanții vor respecta un set strict de reguli.

În Monitorul Oficial a apărut ordinul emis de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, subiectul fiind întrecerile sportive organizate în aer liber sau în bazine – acoperite sau în aer liber.

Fotbaliștii pot părăsi cantonamentul după cele 14 zile de izolare

Fotbaliștii şi cei din staff-ul tehnic pot părăsi cantonamentul după cele 14 zile de izolare, timp în care vor efectua trei teste pentru se a depista dacă au contactat sau nu COVID-19. Vor avea nevoie și de o declarație pe proprie răspundere pentru a pleca din baza de pregătire.

Structurile sportive pot desfăşura activitatea de pregătire sportivă şi pot participa la competiţii fără să fie necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condiţiile legii

În cazul în care se va produce infectarea cu SARS-CoV-2 a unui participant la activitatea de pregătire sportivă sau la competiţie, se aplică toate normele legale în vigoare cu provire la izolarea suspecţilor, şi contacţilor acestora, procedurile de anchetă epidemiologică şi măsurile legale dispuse de organele abilitate„, se arată în Monitorul Oficial.

  • Fiecare atlet va trebui să aibă o sticlă potabilă, mască medicală, batiste de unică folosiţă, şerveţele pentru igiena mâinilor, gel dezinfectant sau pahar de unică folosință.Nu se va face schimb de echipamente și strângerile de mână sau îmbrăţişările vor fi evitate.

De asemenea, conferinţele de presă se vor susține online, iar declaraţiile de presă vor fi oferite doar individual, păstrând o distanţă de siguranţă. Vor exista pereți de plexiglas în zonele în care nu se poate reduce aglomerarea.

Organizarea meciurilor e delimitată pe zone

Zona 1 înseamnă terenul de joc, marginea terenului, tunelul de acces şi zona vestiarelor. Zona 2: zona tribunelor, inclusiv spaţiile administrative pentru transmisiunea TV, şi zonele media. În Zona 3 (exterioară) intră locul de parcare pentru transmisiile TV şi zona imediat exterioară a arenei, stadionului, terenului de joc.

  • Zona 1 include maxim 80 de persoane, Zona 2 – 85, iar Zona 3 – 60 de oameni.

Fără ședințe în vestiar

Echipele vor ajunge la locul evenimentului sportiv la ore diferite, gazdele cu 75 de minute înainte, iar oaspeții cu o oră și jumătate. Jucătorii nu vor ieşi în acelaşi timp la încălzire, iar mingile folosite vor fi dezinfectate. Nu se recomandă şedinţele tehnico-tactice în vestiar, iar intrarea pe teren se va face fără copii şi fără mascotă. Apoi, nu se va face poză la mijlocul terenului, iar cei aflați pe băncile tehnice, mai puțin antrenorul principal, vor avea măşti de protecție.

Înotătorii poartă mască până la intrarea în bazin

Înotătorii sunt obligaţi să poarte masca până la intrarea în bazin. Totodată, este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin și e necesară menţinerea distanţei fizice de cel puţin doi metri. Trebuie și asigurat un spaţiu de cel puţin 7 mp/persoană. Pe un culoar are voie o singură persoană! Nici la astfel de competiții publicul nu are acces.

Publicat: 30 05. 2020, 12:52
Actualizat: 30 05. 2020, 14:02