Râdeți cât puteți!** ProSport vă prezintă adevărata față a fotbalului din România! Întâmplări INEDITE de care n-ați auzit

Din lipsă de timp sau de interes, ne uităm prea rar mai jos de Liga lui Mitică la fotbal. Dar atunci când o facem, cu un ochi râdem și cu altul plângem. Ceea ce se întâmplă pe prima scenă e un fel de Liga Campionilor combinată cu Euro și Campionatul Mondial, pe lângă evenimentele din eșaloanele inferioare.

Astăzi vă prezentăm doar câteva episoade mai recente. Amuzante la prima vedere, ele vorbesc despre nivelul extrem de scăzut al competiției, al interesului pentru ea. Site-ul www.liga2.ro prezintă zilnic astfel de cazuri, obținute de la reporterii proprii sau de pe pagini locale prea puțin remarcate. De acolo am selectat câteva povești pentru numărul de astăzi al ProSport. Zâmbiți cât puteți.

Viceprimarul Botoșaniului l-a bătut pe primarul Pomârlei!

Adesea meciurile din ligile inferioare consemnează întâlniri între diverse personalități locale. E și cazul confruntării dintre Microbuzul Botoșani și Nord Star Pomârla.

Viceprimarul Botoșaniului și primarul Pomârlei au fost adversari. Primul nu e degeaba șef la oraș: Florin Ghiorghiță a intrat pe teren la scorul de 7-0 pentru FC Microbuzul și imediat a marcat, stabilind și scorul final: 12-0. Cu aceste două reușite, următorul mandat e asigurat, poate chiar visa la primar.

„A fost un debut frumos. Din păcate a fost împotriva celor de la Pomârla, care sunt prietenii noștri. Domnul Tică Chelaru este un un tip deosebit. Îmi pare rău că a coincis și cu ziua dumnealui, dar până la urmă sportul trebuie să fie sport, noi trebuie să ne vedem de treburile noastre și să nu ținem cont de absolut nimic”, a spus viceprimarul. Răspunsul colegului de partid Tică Chelaru din Pomârla a fost unul pe măsură: „Am primit cadou de ziua mea 12 goluri. Măcar este de la un prieten. Îl felicit pe Florin Ghiorghiță, este prietenul meu. Singurul regret este că de acum în cadrul echipei mele politice mă va ataca mereu”.

Riscă suspendarea în Liga a V-a din cauza suporterilor!

Susținătorii pot crea probleme și în ligile județene. Partida Remetea Mare – FC Bazoș din Campionatul Județean Timiș a început incendiar, la propriu, și s-a terminat la comisii.

Președintele oaspeților, Flavius Buță, a răspuns la ComIsia de Disciplină județeană pentru fumigenele aruncate peste gard de spectatori. „Am primit un ultim avertisment, data viitoare vom avea terenul suspendat plus o amendă. Nu mi se pare normal, deoarece suporterii au venit pe cont propriu, au niște prieteni la Bazoș, ei sunt din Timișoara”, așa s-a apărat conducătorul, care nu se ferește totuși de răspunderea proprie: „Eu răspund, într-adevăr, de grupul meu de circa zece fani din sat”!

Cum s-a stricat inaugurarea Văliug Arena

Mai întâi trebuie să vă confirmăm că, da, există Văliug Arena! Și tocmai a fost renovată. Este terenul echipei Semenicul Văliug din liga a IV-a Caraș-Severin. Și în ton cu sora Național Arena, inaugurarea nu a fost lipsită de incidente.

Cu gazonul nu sunt probleme la Văliug, probabil ecosistemul și animalele din zonă, fiind mult mai propice creșterii ierbii. Supărarea „panzerelor”, cărora li se spune așa probabil pentru că văliugenilor sună nasol, a venit la meciul de inaugurare în minutul 63, când adversarii de la Minerul Anina s-au retras de pe teren! Aparent, fără nicio explicație. Așadar meciul de inaugurare a Văliug Arena a fost o premieră istorică în fotbal – a ținut 63 de minute! Pe site-ul oficial al Semenicului (clubul, nu muntele), supărarea este astfel de înțeles: „A fost o decizie de neînțeles și lipsă de respect față de ceea ce înseamnă azi fotbalul din Liga a IV-a”. De mare efect! Așteptăm într-o postare ulterioară să aflăm și ce înseamnă exact fotbalul din Liga a IV-a.
Liga2.ro vine cu completări și despre Văliug Arena: „Sprijiniți de primărie, cei de la Semenicul au acum un vestiar nou, dotat cu toate utilitățile. Eforturile lor au fost, de altfel, admirabile și, chiar dacă gazonul nu e de „Premiership”, locația terenului de la poalele muntelui al cărui nume îl poartă clubul face din Văliug Arena o destinație interesantă”. Am zis!

Steaua 2006-2007 a ajuns la Măgurele!

Cernea – D. Bălan, Ochiroșii, Klemi, Neșu – Boștină, Lovin, E. Baciu, V. Iacob – Gigel Coman (cpt.), Thereau. Unde joacă Steaua din sezonul 2006-2007 în această formulă? În Liga a IV-a Ilfov, la Măgurele, acolo unde un fost junior al Stelei a fondat în urmă cu 11 ani o echipă de fotbal, la care joacă acum un lider al galeriei roș-albastre într‑un echipament donat de Meme Stoica.

La meciul restanță din Liga a IV-a ilfoveană, dintre ASC Măgurele și Bragadiru, am avut surpriza de a le vedea pe gazde în tricourile Stelei, iar antrenorul principal în vestă cu emblema echipei din Ghencea. E drept că e vorba de echipamentul roș-albastru din sezonul 2006-2007, cel cu Rafo pe piept, dar tot Steaua rămâne. O diferență față de Steaua există: jucătorii evoluează de plăcere, neavând salarii și prime. În plus, majoritatea acestora, inclusiv antrenorul, au servicii în altă parte, venind la echipă în timpul liber.

La fiecare meci, „numerele” care intră pe teren sunt diferite, în funcție de cine poate veni la meci, astfel că jucătorii și le aleg după dimensiuni. Dovadă și faptul că la meciul cu Bragadiru erau puțini care aveau același număr pe tricou și pe șort.

Meciul cu Bragadiru a adus și o fază comică, când după o schimbare operată de gazde a intrat pe teren un al doilea Ochiroșii, în atac, dar cu numărul 39 pe spate! Celălalt, cu numărul 30, a jucat fundaș central.

Nu-i frumos ce se întâmplă la Frumoasa

Probabil știți deja bătaia pe care un arbitru-adolescent a încasat‑o cu câteva săptămâni în urmă pe maidanul din comuna Frumușica. O frumușică de bătaie care aduce blesteme asupra echipei locale.

Atât antrenorul Gloriei Frumușica, cât și primarul comunei sunt tentați să renunțe la fotbal. „Cred se va merge spre desființare, mai ales că avem acum și jucătorii suspendați. E foarte greu”, a spus Ștefan Bălășanu, antrenorul echipei Gloria Frumușica. În ceea ce îl privește pe primar, acesta mai întâi și-a găsit o scuză pentru momentul bătăii: el nu era în localitate! Apoi, e gata să ia măsuri drastice: „Nu m-am așteptat la așa ceva! Eu am mare grijă de echipa asta. Eu nu eram în localitate. Asta e situația, suportăm consecințele. Așa de tare m-am supărat, că îmi vine să retrag echipa din campionat”, spune Constantin Rădeanu, care, fiind primar în Frumușica, nu poate încheia decât cu explicația: „nu e frumos”.


Se vor lua măsuri, pentru că deja bulgărele de zăpadă se mărește din ce în ce mai mult și se duce într-o groapă, într‑un abis
Mugurel Porumbacu, președinte

CS Otopeni

Am avut atitudine fără calitate și dorință fără putere
Stelian Gherman, antrenor Alba Iulia

Tot timpul dăm vina pe ceva. Ghinion, a bătut vântul, a fost soare, au înjurat spectatorii
Dumitru Brânză, director executiv FC Botoșani

Echipa noastră este comparată și acum de unii cu coana Steluța de pe centură
Mihai Ciobanu, antrenor Buzău

Papură, de când era antrenor la Slatina n-a mai vorbit cu mine. Poate vorbește acum, că nu mai e
Ionuț Luțu

Am ținut palmele deschise, cu intenția de a-l împinge, la fel a făcut și el, dar când s-a ridicat de pe bancă, cred că s-a lovit sau s-a zgâriat de gard ori de stâlpul de beton
Dan Stupar (UTA), despre incidentul cu Daniel Stanciu (Poli)

Nu mai da din mâini, că ți le rup la sfârșitul meciului!
Leo Grozavu, manager Poli Iași, către un jucător

Nici dacă eram blat nu jucam așa de prost
Pavel Peniu, președinte Viitorul Constanța, după eșecul cu Iașiul

Felicit echipa gazdă pentru alegerea brigăzii de arbitri
Vali Velcea, antrenor Poli Timișoara


Articol publicat de Mihai Andrieș, Răzvan Sauciuc și Cornel Biholari

Publicat: 31 10. 2011, 20:51
Actualizat: 31 10. 2011, 20:52