Prunea se întoarce: „Dacă Burleanu și firma «Vitrina» n-au nimic de ascuns, să facă public contractul cu FRF!”. Fostul internațional spune că „toată lumea fotbalului românesc știe ce se întâmplă acolo!”

Florin Prunea, opozant al actualei conduceri a FRF, cere public federației și agenției de publicitate „Vitrina” să prezinte contractul semnat, dacă susțin că nu au nimic de ascuns. Reacția fostului internațional vine în continuarea scandalului izbucnit acum două zile, când Prunea a afirmat, în emisiunea ProSport Live, că în spatele agenției s-ar afla un politician, iar prin intermediul contractului cu FRF s-ar spăla bani.

În aceeași zi, atât FRF, cât și „Vitrina” au contraatacat. Federația a afirmat că selectarea ofertei făcute de clujeni s-a făcut prin procedură standard, pe criteriile celor mai avantajoase condiții, și că nu a existat niciun favoritism. La scurt timp, și „Vitrina” a remis un comunicat în care amenința cu procese, afirma că nu are legături politice și că afacerile cu FRF au vizat, preponderent, acțiunile făcute de federație în Cluj.

Războiul continuă însă, iar Prunea a contactat ProSport: „Dacă Burleanu și firma «Vitrina» n-au nimic de ascuns, să facă public contractul! Nimic mai simplu! Dar nu o vor face. De ce? Toată lumea fotbalului știe ce se întâmplă acolo. Ei spun că legăturile lor au vizat acțiunile făcute de federație în Cluj. Nu e adevărat! Vă spun că nu e adevărat acest lucru!”.

„Împreună suntem fotbal”: condiții grafice excepționale pentru un compendiu cu date eronate. Editura și tipografia sunt ținute la secret

Ultima broșură a FRF, „Împreună suntem fotbal”, cea în care oamenii lui Răzvan Burleanu susțin că numărul de fotbaliști a crescut cu 271,6% în doar doi ani și, în același interval, populația României s-a mărit cu 2,5 milioane de locuitori, nu are trecute informații prezente de obicei pe toate tipăriturile, cum ar fi editura și tipografia. ProSport a prezentat cazul pe larg marți.

După ce am scris despre cifrele halucinante din paginile broșurii, FRF a trimis un comunicat uimitor, în care anunța că s-au folosit două baze diferite de calcul: pentru cifrele din 2015 s-a raportat la totalul românilor care locuiesc în țară, iar pentru cifrele din 2017 s-au luat în calcul și românii care au plecat în străinătate! A rezultat o diferență de 2,5 milioane de oameni neexplicată și nemenționată în broșură, acolo unde nu s-au menționat nici măcar sursele de unde s-au obținut datele statistice.
Prin folosirea a două baze diferite de calcul, toate datele publicate au fost viciate. Cele 86 de pagini ale broșurii au fost tipărite în condiții grafice excepționale, extrem de rar întâlnite în România și care au costuri de producție foarte ridicate. Cifrele rezultate din aceste calcule originale au fost trimise de FRF și la UEFA, care susține financiar dezvoltarea fotbalului de masă.

Publicat: 12 10. 2017, 13:49
Actualizat: 12 10. 2017, 13:50