Mircea Sandu își retrage oferta de renunțare la renta viageră și cere FRF să respecte contractul

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu a informat printr-o adresă conducerea FRF că nu acceptă desființarea contractului de rentă viageră ca președinte de onoare în condițiile impuse și solicită respectarea integrală a înțelegerii, se arată în documentul obținut de MEDIAFAX.

Conform sursei citate, la 11 august 2014, Mircea Sandu a înaintat FRF o ofertă de denunțare unilaterală a contractului, primind ulterior din partea conducerii federației o notificare de „desființare” a înțelegerii „cu anumite condiții”, prin încheierea unui act adițional, care urma să fie legalizat la notariat.

Având în vedere faptul că noua conducere a FRF nu a acceptat oferta lui Sandu de încetare a contractului, acesta a comunicat federației că retractează intenția de denunțare unilaterală.

Totodată, Mircea Sandu somează FRF „să procedeze la executarea integrală a contractului aflat în vigoare, cu efectuarea tuturor prestațiilor datorate începând cu data de 12 august 2014, de la care nu s-a mai realizat plata rentei”. În caz contrar, fostul președinte al FRF își rezervă dreptul de a solicita drepturile în instanță, cu dobânda legală de întârziere și cu costurile procedurii.

Notificarea transmisă de Mircea Sandu FRF la 11 noiembrie 2015 va fi dezbătută în cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF de luni.

Federația Română de Fotba (FRF) l-a acționat în instanță, la Tribunalul București, pe fostul președinte Mircea Sandu prin care îi solicită acestuia restituirea sumelor încasate din renta viageră, valoarea de recuperat fiind calculată la 114.736,46 lei.

În 5 martie 2014, în dimineața dinaintea alegerilor pentru șefia FRF, Mircea Sandu, încă președinte în funcție, a semnat cu Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte al federației, un contract de rentă viageră. Mircea Sandu a parafat actul în calitate de rentier, iar Iorgulescu, în calitate de reprezentant al federației.

Pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenție chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF și benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurși, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naționale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele și diurnă de 500 de euro pe zi.

Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG din 5 martie, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină președinte de onoare al FRF.

Ulterior, Sandu a renunțat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină și la secretară.

Răzvan Burleanu a considerat drept „nesimțit” pachetul de beneficii al președintelui de onoare și a promis că îl va supune dezbaterii AG. La 28 iunie, Adunarea Generală a FRF a invalidat renta viageră de 50.000 de euro pe an și celelalte beneficii stabilite pentru Mircea Sandu.

La 8 august 2014, din cauza disensiunilor cu noua conducere a FRF, Mircea Sandu a anunțat că renunță la funcția de președinte de onoare al forului și la toate beneficiile pe care i le aducea această postură, conform contractului de rentă viageră.

Mircea Sandu nu a mai candidat pentru un nou mandat la scrutinul din 5 martie 2014, când a fost ales Răzvan Burleanu în funcția de președinte al FRF.

Mediafax

Publicat: 21 12. 2015, 12:53
Actualizat: 21 12. 2015, 12:54