FLASHMOB | Un gol cât o calificare în sferturi, episodul 4 din #mondialulnostru. Jurnaliștii ProSport au recreat reușita lui Hagi din meciul cu Argentina | VIDEO

This browser does not support the video element.

Pe 18 iunie 2014 a început   #mondialulnostru, o campanie ProSport de trezire a interesului românilor pentru o competiție care acum două decenii scotea sute de mii de oameni pe străzi, de la Timișoara la Constanța și de la București la Baia Mare. Jurnaliștii ProSport au recreat golul lui Hagi din partida cu  Columbia de la Mondialul din 1994, eliminarea lui Jean Vlădoiu din partida cu Elveția și golul calificării în optimi marcat de Dan Petrescu în meciul cu Statele Unite într-un flashmob organizat pe strada Lipscani, în centrul istoric al Bucureștiului. De asemenea, ProSport a reconstituit zilele de 18, 22 și 26 iunie, datele partidelor cu Columbia, Elveția și SUA, prin Live Blog-uri pline de informații inedite, necunoscute publicului în cei 20 de ani scurși de la primele două partide de la World Cup ’94.

Pe 3 iulie, în orașul Pasadena din California, România lui Hagi, Popescu și Răducioiu reușea cea mai mare performanță a echipei naționale: calificarea în sferturile Campionatului Mondial. Partida contra Argentinei a fost una spectaculoasă, iar golul decisiv marcat de Hagi în optimile competiției este considerat chiar și în ziua de astăzi cel mai frumos gol marcat vreodată pe contraatac: „Golul de 3-2 a fost o demonstrație imaculată a unei echipe care a realizat perfect potențialul acelui moment și a fost, probabil, cel mai agresiv contraatac văzut de această parte a filmului , au scris cei de la „Guardian” despre reușita din minutul 58 a lui Gheorghe Hagi.


De fiecare dată când Hagi avea mingea – eu eram pe banca de rezerve, suspendat fiind – banca de rezerve a Argentinei se ridicau și țipau.


URMĂ‚REȘTE AICI GOLUL LUI GICĂ‚ HAGI DIN ROMÂNIA – ARGENTINA 3-2

Flashmob este un grup de oameni care se adună brusc într-un loc public, dă o reprezentație neobișnuită și aparent fără sens într-un timp foarte scurt, apoi se dispersează la fel de repede cum s-a adunat. Primul flash mob a avut loc în 2003 în Manhattan și a fost pus la cale de Bill Wasik, un editor de la Harper”s Magazine.

Publicat: 03 07. 2014, 09:57
Actualizat: 03 07. 2014, 11:25