Cuvintele astea îl vor emoționa până la lacrimi pe Dan Petrescu, „servitorul erou”!** „Povestea lui arată că nu totul poate fi cumpărat cu bani!”

Dan Petrescu împlinește astăzi 44 de ani și este „omul zilei” pe site-ul Espnstar.com, iar cariera sa glorioasă este trecută în revistă într-un material amplu.

Sub titlul „Petrescu: servitor loial și erou„, „SuperDan” este elogiat de site-ul internațional, într-un „serial” ce i-a avut până acum ca actori principali pe Michael Owen, Eric Cantona sau Ian Wright.

Rar se întâmplă să folosești cuvintele „servitor” și „erou” pentru a descrie aceeași persoană, însă asta a reprezentat Dan Petrescu în cei 18 ani în care a jucat fotbal profesionist”, scrie jurnalistul Gabriel Tan, care „urmărește” pașii făcuți de Petrescu în perioadele „Steaua„, „Foggia”, „Genoa”, „Sheffield Wednesday” și se oprește la perioada de vârf de la Chelsea.

„Acolo și-a făcut un nume și a ajuns să fie considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din lume. Un jucător pe care ‘te poți baza’. […] Binecuvântat cu o viteză bună, tehnică și abilitatea ce a centra devastator, Petrescu a fost mai mult un „Cafu” decât un „Carragher” pentru Chelsea.

Românul a jucat la Chelsea într-o eră în care londonezii erau respectați pentru capacitatea de a se lupta cu forțele Angliei în ciuda unui buget redus, cu mult înainte ca sutele de milioane investite de Roman Abramovic să ducă echipa spre primul titlu câștigat la 50 de ani după cel cucerit în 1955.

[…] Dacă la Chelsea era considerat un „valet conștiincios”, Petrescu se transforma într-un erou veritabil de fiecare dată când îmbrăca tricoul „auriu” al României.

La cinci ani după debut, Petrescu a făcut parte din echipa care a atins sferturile CM 1994, performanță ce rămâne negalată de România până astăzi. [..].

Modestia e ceva ce greu poate fi asociat cu fotbaliștii din zilele noastre, iar fanii pot fi înțeleși dacă se gândesc că jucătorii sunt modivați numai de bani.

De aceea e important să-i onorăm pe cei ca Dan Petrescu, care au jucat rolul de „valet” atât de bine. Povestea lui ne reamintește în permanență că în fotbal există și lucruri ce nu pot fi cumpărate cu bani. Cum ar fi să aduci glorie unei națiuni sau succes unui club într-o eră în care era aproape imposibil să ieși la lumină„, notează sursa citată.

Publicat: 22 12. 2011, 10:51
Actualizat: 22 12. 2011, 15:16