Marius Urzică, singurul campion olimpic din istoria gimnasticii românești, a lucrat la propria imagine. „Mi-am pus 4000 de fire de păr” | EXCLUSIV

La 47 de ani, Marius Urzică, singurul campion olimpic din gimnastica românească, s-a gândit că a venit momentul să investească și în propria lui imagine.

Marius Urzică, singurul campion olimpic din istoria gimnasticii românești, a lucrat la propria imagine. „Mi-am pus 4000 de fire de păr” 

Așa se face că Marius Urzică a decis să-și facă un implant de păr.

„Nu știam nimic despre acest lucru dar am realizat că treburile sunt foarte ok, mai ales dacă intri pe mâinile unor medici foarte buni așa cum a fost și cazul meu. Am apelat la „Doctor Felix” și acum mă simt foarte bine. Intervenția a fost finalizată rapid iar acum aștept ca în maxim 6 luni să apară și primele rezultate”, a precizat Urzică pentru Prosport.

Actualul antrenor a dezvăluit că pentru această intervenție medicală medicii au folosit undeva la 4000 de fire de păr.

„Mi s-a spus că numărul acestora este suficient de mare pentru a avea din nou o podoabă capilară corespunzătoare”, a mai spus Urzică.

După ce nu s-a mai ocupat de pregătirea lotului național masculin de gimnastică în calitate de antrenor coordonator, Marius Urzică a rămas antrenor la lotul olimpic masculin, dar și în cadrul clubului Dinamo, unde se ocupă de tinerii gimnaști.

„Îmi place mult această profesie de antrenor. Fac totul cu multă pasiune, în ideea în care pot descoperi noi talente în acest sport care mie mi-a adus atâtea satisfacții”, a mai spus el.

Cine este Marius Urzică în sportul românesc?

La JO din 1996 de la Atlanta (SUA), se impune, din nou, la aceeaşi probă, cucerind medalia de argint. Deşi se accidentează grav în concursul la inele din Cupa Americii (martie 1998), cu o voinţă şi muncă deosebite, reuşeşte să participe cu succes la Cupa Mondială de Gimnastică din mai 1998, de la Sabae, cucerind medalia de aur în proba favorită şi apoi în concursurile Grand Prix de la Glasgow (Marea Britanie), Zürich (Elveţia) şi Stuttgart (Germania), clasându-se, de asemenea, pe locul I. În 2001, la Grand Prix-ul de la Glasgow, campionul român a primit nota maximă (10.00).

În 1999, la CM de la Tianjin (China), câştigă titlul de vicecampion mondial la cal cu mânere.

Preocupat pentru perfecţionare şi inovaţie, a creat un nou element tehnic, la paralele, care-i va purta numele în codul de punctaj. La CE din anul 2000, de la Bremen (Germania), cucereşte titlul de campion european în proba sa favorită – cal cu mânere – şi pe cea de argint în proba pe echipe, iar la JO de la Sydney (Australia) din 2000, îşi îndeplineşte cel mai mare deziderat al său, devenind campion olimpic la cal cu mânere, fiind primul titlu olimpic pentru gimnastica masculină românească.

La CM din 2001, de la Gent (Belgia), cucereşte titlul de campion mondial în proba de cal cu mânere. În 2002, obţine medalia de aur la Campionatul European din Patras (Grecia), tot la cal cu mânere.

La Olimpiada de la Atena (Grecia), din 2004, a cucerit medalia de argint la cal cu mânere şi cea de bronz cu echipa. În 2005, a obţinut argintul la Campionatele Europene desfăşurate la Debrecen, în Ungaria.

Publicat: 17 02. 2023, 15:45
Actualizat: 17 02. 2023, 21:18