Fostul stelist Falemi, pe urmele lui Novak Djokovici în privința vaccinării: „Sunt împotrivă. Nu voi mai călători”

După Novak Djokovici, unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai planetei, alte personaje din sport se raliază acestei idei. Dublu campion cu Steaua, Falemi NGassam Nana, a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care și-a exprimat punctul de vedere în privința vaccinării împotriva COVID-19.

EXCLUSIV | „Îți săpai tu groapa și intrai în pământ. Era de ajuns să se uite la tine”. Dezvăluirile lui Falemi despre omul cu o tactică diferită față de alți antrenori

„Sunt împotriva vaccinării obligatorii! Dacă va fi să nu mai călătoresc în lume, nu am s-o mai fac decât să fiu forțat să mă vaccinez”, a scris Falemi.

Djokovici: „Am propriile mele gânduri în legătură cu această problemă”

„Mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători. Dar dacă va deveni obligatorie vaccinarea, va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură cu această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat”, a declarat Novak Djokovici.

Falemi vrea să revoluționeze fotbalul românesc: „Sunt singurul care va pune în practică metoda atletismului. Sper să fiu cândva antrenor la Steaua”. Și-a depus CV-ul pentru naționalele de juniori și așteaptă oferte din Liga I

În întreaga lume sunt în prezent peste 80 de studii clinice pentru descoperirea unui tratament care să vindece infecția COVID 19 ori a unui vaccin care să prevină infectarea cu noul virus.

În Germania au început testele clinice pentru un vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de societatea BioNTech, împreună cu gigantul american Pfizer. În prima etapă a testelor clinice se vor folosi 200 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Rata americană: 2 decese la 125 de cazuri

Remdesivir, un antiviral care a fost dezvoltat iniţial pentru infecţia cu virusul Ebola, este doctoria în care își pun americanii speranțele, iar o dată cu ei, întreaga planeta. Doctorii de peste ocean susțin că 125 de oameni, dintre care 113 confirmați cu noul virus, care aveau simptome respiratorii severe şi febră, au primit zilnic doze din acest antiviral. Doi au murit, însă cei mai mulți au fost deja externați.

De precizat că primele teste pe om pentru un vaccin contra Covid-19 au fost făcute la doar două luni după secvențierea genomului noului coronavirus, ceea ce indică o viteză neobișnuită pentru descoperirea unui tratament împotriva bolii. Dintre cele 78 formule de vaccin confirmate din surse oficiale, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, 73 se află în stadii incipiente de dezvoltare și nu au intrat încă în testare.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus la nivel global se apropie de 2,5 milioane de persoane, iar bilanțul victimelor se apropie de 190.000 de decese.

Publicat: 23 04. 2020, 07:21