Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul primordial pentru creier. Românii îl consumă zilnic, dar nu toți în cantitatea minimă necesară pentru sănătate

Vlad Ciurea consideră că alimentul primordial pentru creier este apa! Cunoscutul medic susține că trebuie să se consume doi litri pe zi, chiar dacă temperaturile nu sunt ridicate.

Medicul a subliniat că apa reprezintă 78% din creier, dar admite că și „unele tipuri de ceaiuri” ne pot ajuta foarte mult.

Vlad Ciurea dezvăluie alimentul primordial pentru creier: „Să-i dăm apă!”

Vlad Ciurea a făcut o paralelă între apă și ceai, dar a subliniat și că, în cazul în care nu consumăm cafea în exces, este foarte bine.

„Ceea ce-i face bine (n.r creierului) sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri. Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier”, a spus Vlad Ciurea. „Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu. Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a completat acesta.

„Pâinea moleșește activitatea celebrală!”

În schimb, Vlad Ciurea a recunoscut că nu mai mănâncă cartofi de o bună bucată de timp, iar despre pâine susține că „moleșește activitatea cerebrală”.

„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a mai declarat Vlad Ciurea, conform Antena 3.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a mai spus neurochirurgul.

  • Alexandru Vlad Ciurea este doctor în Științe medicale, Președinte al Societatii de Neurochirurgie, director al Spitalului Bagdasar Arsenie vreme de 6 ani, Vicepreședinte al Societatii Mondiale de Neurochirurgie, Membru al Academiei de Stiinte Medicale. A scris peste 40 de tratate în domeniul Neurochirurgiei și a făcut peste 20.000 de operații pe creier.
Publicat: 10 02. 2024, 15:57
Actualizat: 10 02. 2024, 16:00