Bătălia cruntă pentru viață a unui practicant de arte marțiale!** O intervenție chirurgicală în afara țării îi poate salva brațul de la amputare

Practicant al artelor marțiale, sportivul are nevoie de urgență de 70.000 de euro pentru a învinge cancerul

Cătălin Tudor (17 ani), elev în cadrul Colegiului Național „Matei Basarab” și practicant de arte marțiale de 11 ani, a aflat dintr-o întâmplare nefericită că suferă de o boală cruntă, cancer osos (n.r. osteosarcom osteoblastic). Viața lui s-a schimbat radical de la diagnosticarea bolii, dar și-a găsit „armele” din punct de vedere psihic care să-i permită să lupte cu boala.

Chinul tânărului a început în urma unui meci de baschet, atunci când după câteva contacte mai dure, a început să simtă dureri cumplite la umărul stâng. Cătălin Tudor a încercat să își amelioreze imediat durerea cu câteva unguente și alte remedii, însă degeaba. Boala începuse să-i pună stăpânire pe corp. Din momentul în care a aflat că are cancer, monotonia zilnică s-a transformat într-o luptă contra cronometru cu apriga boală. În prezent, Cătălin face un tratament chimioterapic la Instututul Oncologic din București și se pregătește pentru o operație la brațul stâng. Intervenția chirurgicală a fost programată pentru a 30-a săptămână a acestui an (n.r. în jurul datei de 20 iulie), însă are nevoie de ajutor financiar. Cum în țară noastră o astfel de operație nu se poate face, Cătălin Tudor este nevoit să strângă aproximativ 70.000 de euro pentru a merge la o clinică în Europa.

Colegii de școală i-au fost aproape încă din momentul în care medicii i-au pus diagnosticul. Mai mult, s-au mobilizat în diverse campanii de susținere și strângere a fondurilor necesare pentru intervenția chirurgicală de care are nevoie.

Ar vrea să se specializeze în ingineria sunetului

Cătălin Tudor practică artele marțiale la CS Olimpia, sub culorile căruia a reușit să câștige nenumărate diplome și trofee. În paralel, sportivul s-a înscris și în echipa de baschet a liceului. „Mi-a plăcut să practic sport încă de mic, în special sporturile care cer multă disciplină, precum artele marțiale. Poate fi un motiv pentru care nu prea am fost atras de fotbal sau alte sporturi în echipă. Excepție a făcut baschetul, desigur”, ne spune Cătălin Tudor.
După ce va învinge boala, tânărul și-a stabilit deja prioritățile. El și-a propus deja să participe ca voluntar în cadrul fundațiilor și asociațiilor de prevenirea și combaterea cancerului. Sportul va „juca”, de asemenea, un rol important, iar ca și domeniu de activitate și-ar dori să se specializeze în ingineria sunetului.

Sport, muzică și fotografie

Cătălin Tudor este un puști talentat, pe care boala nu l-a oprit din visuri, doar l-a încetinit puțin. Un copil cu activitate școlară deosebită, fiind bursier de merit al Colegiului Național „Matei Basarab”, bucureșteanul este pasionat pe lângă sport și de muzică. De altfel, el a învățat să cânte singur la chitară. Și-a descărcat cursuri de pe internet sau a privit zeci de ore la diferite tehnici de cântat. Perseverența lui a dat repede  rezultate pentru că azi, Cătălin cântă chiar în formația Colegiului la care studiază atât la chitară acustică, cât și la cea electrică. Mai mult, acesta e pasionat și de fotografie. De când cu boala, a trebuit însă să renunțe la toate pasiunile sale, lupta pentru viață consumându-i practic toată energia.

„În acest moment noi suntem în căutarea unei locații adecvate efectuării operației care trebuie să aibă loc imediat după terminarea tratamentului chimioterapeutic”, Mihai Tudor, tatăl băiatului

Tatăl băiatului, Mihai Tudor, a postat anunțuri legate de cazul lui Cătălin pe toate site-urile de socializare în speranța de a strânge fondurile necesare pentru intervenția chirurgicală. Și-a lăsat inclusiv numărul de telefon la care poate fi contactat: 0766.337.864
Cei care doresc să îl ajute pe Cătălin o pot face la conturile:  RON – RO75 RNCB 0081 0703 5418 0001 sau Euro – RO48 RNCB 0081 0703 5418 0002, conturi care au fost deschise la sucursala Izvor, pe numele mamei băiatului, Niță Daniela

Articol scris de Adrian Eugen

Publicat: 21 06. 2012, 08:27
Actualizat: 21 06. 2012, 08:28