„Ținteam mult mai sus. Asta e, medalie de bronz, trebuie să mergem mai departe”. Analiza care arată nivelul tenisului de masă din România

Amărăciunea a fost mai mare pentru juniorii români care au părăsit, miercuri seară, Sala Polivalentă din Cluj, după o eliminare dramatică în semifinale, contra Rusiei, decât bucuria de a ști că au medaliile de bronz asigurate – o a doua prezență pe treapta a treia a podiumului pentru delegația tricoloră la această ediție de Campionat European.


Foto: Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

În primele minute și ore de după durerosul 2-3 cu Rusia, sentimentul de dezamăgire este apăsător. „Este o medalie de bronz, dar ținteam mult mai sus. Asta e, trebuie să mergem mai departe. Avem probele individuale și sper să ne concentrăm și să ne recăpătăm încrederea, pentru a aduce și alte medalii României„, a spus Mădălin Ionașcu, unul dintre antrenorii coordonatori ai lotului de juniori. „Eram favoriți, dar și ei joacă. Meciul începe însă de la zero-zero și cine este mai în formă la ora meciului, câștigă”, a completat tehnicianul.


Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Ce a lipsit României într-un duel în care jucătorii și-au pus sufletul pe tavă, în fața unui public încins. care a făcut galerie la concurență cu junioarele Rusiei, oferind un spectacol memorabil: „un pic de șansă în momente-cheie. Probabil momentul decisiv a fost în meciul lui Cristi, la 1-1, atunci când a avut 4-0 și a jucat două mingi foarte bune, dar jucătorul rus chiar s-a autodepășit.


Meciul a fost întrerupt câteva zeci de secunde. Foto: Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

La 2-1 în acel meci, dacă reușeam să câștigăm, ne duceam 2-0 la meciuri și moralul rușilor ar fi fost unul mult mai puțin pozitiv. Partea bună este că băieții joacă la un nivel ridicat. Dragoș (n.r. – Oprea, poziția 3 în echipă) a jucat foarte, foarte bine și sper să facă un joc cât mai bun și în probele individuale. Faptul că nu am reușit să obținem o medalie mai strălucitoare cred că ar trebui să ne ambiționeze și să abordăm mult mai bine de la început la individual„, a concluzionat Mădălin Ionașcu.

 

 

Publicat: 19 07. 2018, 00:33
Actualizat: 19 07. 2018, 02:39