Clujul vrea să devină capitala sportului românesc. Propunerea trimisă de autoritățile locale către COSR, după dezastrul de la Jocurile Olimpice

Consiliul Județean Cluj propune Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) încheierea unui parteneriat care să vizeze realizarea la Cluj-Napoca a unui centru de pregătire olimpic, care se bazează pe infrastructura sportivă existentă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din proiect fac parte stadionul Cluj Arena, Sala Polivalentă și Sala Sporturilor „Horia Demian”. Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Cluj transmis, joi, propunerea a fost făcută în contextul „regresului la care asistăm în ultima perioadă în ceea ce privește rezultatele sportivilor și ale echipelor românești și care are printre cauzele majore și lipsa, respectiv starea precară a bazei materiale pentru antrenamente”.

„Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a transmis conducerii Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) o adresă oficială prin care a comunicat disponibilitatea instituției pentru încheierea unui parteneriat care să vizeze realizarea la Cluj-Napoca a unui centru de pregătire olimpic. Rațiunea care stă la baza propunerii o reprezintă convingerea că regresul la care asistăm în ultima perioadă în ceea ce privește rezultatele sportivilor și ale echipelor românești are printre cauzele majore și lipsa, respectiv starea precară a bazei materiale pentru antrenamente. Inițiativa parteneriatului pleacă și din convingerea că, punând cât mai bine în valoare ceea ce am creat la Cluj în domeniul infrastructurii sportive, performanțele nu vor întârzia să apară iar de pe urma acestei inițiative de succes toată lumea va avea de câștigat: sportul de performanță, comunitatea locală, România”, se arată în documentul citat.

În ceea ce privește oferta Consiliului Județean Cluj, aceasta vizează asigurarea accesului pentru sportivii de performanță la o infrastructură sportivă modernă, „concepută potrivit celor mai exigente standarde internaționale din domeniu, fapt de natură să se regăsească ulterior în rezultatele sportivilor români la competițiile internaționale de profil”.

„Ceea ce are de oferit Clujul la acest capitol, al infrastructurii sportive, se referă atât la stadionul Cluj Arena și la Sala Polivalentă, edificate și omologate potrivit ultimelor standarde și tehnologii în domeniu, cât și la Sala Sporturilor >, bazinele olimpice de înot gestionate de universitățile clujene, precum și o întreagă listă adiacentă de elemente de infrastructură sportivă deținute de entitățile publice din municipiu”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții CJ Cluj au susținut că, deși până în momentul de față Cluj Arena, în special, și Clujul, în general, au mai fost gazda pregătirii sportivilor sau a unor competiții naționale și internaționale de mare anvergură, inclusiv prin găzduirea lotului olimpic de judo fete al României, „ceea ce se dorește prin acest demers e trecerea la o altă etapă, aceea a utilizării la maxim, în regim intensiv, a unei infrastructuri sportive complexe și integrate, capabile să satisfacă și cele mai exigente cerințe ale sportului de performanță”.

Sursa: MEDIAFAX

 

Publicat: 18 08. 2016, 19:00
Actualizat: 18 08. 2016, 19:01