VIDEO | Viorel Duru, despre faptul că s-a scos criteriul datoriilor cluburilor către Stat din dosarul de licențiere: „A fost o greșeală!”. Dragomir: „Ponta a zis că le șterge toate restanțele! De asta a fost pus Gino”

This browser does not support the video element.

ProSport a scris despre datoriile de peste 370 milioane lei ale cluburilor de fotbal către bugetul de stat în perioada 2009-2014. Suma este imensă și o întrece pe cea pe care Sebastian Bodu încerca să o recupereze la mijlocul anilor 2000 de la echipele din Divizia A.

Dumitru Dragomir, fost președinte la LPF și care e cunoscut pentru că lua mereu partea cluburilor în astfel de probleme, a făcut o afirmație interesantă pentru www.prosport.ro. „În momentul în care pe mine și pe Mircea Sandu ne-au dat afară, s-au luat niște angajamente că toate datoriile se șterg, primul ministru a promis patronilor cluburilor că dacă mă dau afară pe mine le șterge aceste datorii. Ponta, da! Toate astea, prin promisiunile lui Gino Iorgulescu. Și văd că nu s-a făcut nimic! Nu mă surprind aceste datori. În România e posibil orice”, a declarat fostul șef de la Ligă. Dumitru Dragomir a pierdut alegerile la conducerea LPF în noiembrie 2013.  11 cluburi au votat pentr Gino Iorgulescu, iar 7 pentru Dragomir.

Duru: „Falimentul ar fi fost o variantă mai sănătoasă decât insolvența, chiar dacă nu jucam 3 ani în cupele europene”

La rândul său, Viorel Duru, directorul Administrației de licențiere, a acordat un interviu pentru www.prosport.ro în care a spus că falimentul ar fi fost o alternativă mai bună, după opinia lui, decât intrarea în insolvență. Chiar dacă asta ar fi însemnat ca timp de 3 ani, România să nu mai aibă nicio reprezentantă în cupele europene!

El crede că a fost o greșeală faptul că din dosarul de licențiere pentru Liga 1 s-a scos la criteriul financiar datoriile pe care cluburile le au la Stat.   „A fost o greșeală și neaplicarea regulii de la UEFA care spune că în momentul în care un club intră în insolvență nu mai are voie să solicite licență pentru Liga 1! Au fost pași înapoi pe care i-am făcut față de modelul propus de UEFA și acest lucru se vede în evoluția financiară a cluburilor pentru că este clar pentru orice om avizat în domeniul fotbalului că salariile oferite jucătorilor au fost mult prea mari față de posibilitățile de finanțare din veniturile realizate în activitate. Se intră în insolvență ca să nu fim executați silit, să nu ni se blocheze conturile, să primim banii de la televiziune și să mai funcționăm o perioadă. Asta e realitatea. Dacă nu avem curajul să spunem lucrurilor pe nume, vom continua să ne amăgim că o să fie mai bine. Dar nu va fi! Totul trebuie resetat”, a spus el.

Video: Cătălin Sanda

 

Publicat: 30 03. 2015, 18:52
Actualizat: 30 03. 2015, 18:53