Verdict amânat pentru inculpații din ‘Dosarul Transferurilor’!** Următorul termen va avea loc pe 17 mai

UPDATE: Judecătorii au răspuns pozitiv la cererea avocaților celor 8 inculpați de a stabili un nou termen. Următoarea înfățișare va avea loc pe 17 mai, ora 13:00.


UPDATE: Audierile în ‘Dosarul Transferurilor’ s-au încheiat. Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea da astăzi verdictul

Ioan Becali, impresarul condamnat la 8 ani de închisoare cu executare în acest dosar, a oferit imaginea zilei. Într-o pauză dată de judecători, cel mai mare dintre frații Becali a părăsit sala de judecată. În timp ce umbla la telefon, a intrat într-unul dintre mulții reporteri care se aflau acolo și s-a răstit apoi la el: „Ai grijă să nu mă împiedici! Dacă mă lovești, plătețști”.

INTRĂ‚ AICI PENTRU VIDEO

Sursa foto: print screen Digi Sport


UPDATE: La audieri s-a prezentat și Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo.

„Eu nu am făcut parte din Consiliul de Administrație, am avut doar calitatea de invitat. Nu am avut nici o putere de decizie. Toate transferurile pe care le-am făcut au avut o profitabilitate de peste 1800 la sută. Eu nu am făcut altceva decât să îmi respect sarcinile, să ajut clubul și bugetul clubului”, a spus Borcea, conform Dolce Sport.


UPDATE: George Copos a intrat la audierile de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Patronul Rapidului este sigur că procesul se va încheia azi sau mâine.

„Toate tranzacțiile în cazurile Dulca și Bratu au fost realizate prin transfer bancar, la lumina zilei.

Lucrurile sunt simple, în legătură cu sediul din Liechtenstein. Am avut o societate în Vaduz, cu aprobarea BNR. Afacerile mi-au fost distruse în toți acești ani. Cred că se va judeca azi și mâine și se va încheia”, a spus George Copos la intrarea în sala de judecată.


UPDATE: Au început audierile în „Dosarul Transferurilor”. Managerul Stelei a vorbit la sosirea sa la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Nu am fost niciodată patron sau acționar la un club de fotbal. Nu am prejudiciat clubul, ci am adus un profit, ținând cont de situația Oțelului. Procesele verbale din timpul ședințelor conducerii Oțelului legate de transfer au dispărut”, a spus managerul Stelei în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.


După ce a fost amânat în mai multe rânduri, astăzi Înalta Curte de Casație și Justiție a programat o nouă rundă de audieri, de la ora 09:00. în „Dosarul Transferurilor”.

Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București, care în 12 noiembrie 2012 i-a condamnat pe toți cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare.

Toți cei opt oameni de fotbal au contestat decizia Curții de Apel București la instanța supremă, care va da o sentință definitivă în acest dosar.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gheorghe Copos, principal acționar al FC Rapid, la cinci ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pentru patru ani, pentru înșelăciune în formă continuată. Copos a mai primit un an și șase luni pentru evaziune fiscală. În sentința dată, judecătorii au reținut, în fiecare caz, pedeapsa cea mai mare, respectiv cinci ani de închisoare cu executare pentru Copos.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiți justiției în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid București la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oțelul Galați la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrița la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo București (împrumutat la FC Argeș Dacia Pitești) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo București la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo București la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid București la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo București la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 și Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo București, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Publicat: 09 05. 2013, 16:15
Actualizat: 09 05. 2013, 23:04