Un cunoscut medic din România trage un semnal de alarmă: „Sper să nu-i văd cu mască pe teren, ar fi în pericol de hipoxie!” Soluția pe care a găsit-o pentru a se evita cazurile de COVID-19 | EXCLUSIV

Banca Craiovei cu Cristiano Bergodi in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, contand pentru play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat fara spectatori pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 12 iulie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 5 poze

Cazurile de coronavirus se înmulțesc în fotbalul românesc, ultimul exemplu fiind chiar cel de la Giurgiu. În aceste condiții, campionatul ar putea să fie întrerupt, situația devenind una teribil de complicată.

Cunoscutul medic primar Adrian Marinescu a spus pentru ProSport că varianta prin care jucătorii să intre pe teren cu mască este una care nu poate fi luată în considerare sub nicio formă. Marinescu susține că soluția ar fi ca jucătorii să rămână în cantonament până când virusul nu va mai fi atât de periculos.

Adrian Marinescu: „Jucătorii să nu evolueze cu mască!” Medicul cere teste săptămânale

„Din păcate, igiena scapă și în cazurile sportivilor, iar regulile nu sunt respectate! Eu nu știu cine a spus că jucătorii ar trebui să evolueze cu mască (n.n. Andreea Moldovan, medic în Brașov), însă această variantă nu poate fi luată în calcul nici măcar la sala de fitness, atunci când se lucrează la aparate. În timp ce fotbaliștii aleargă pe teren, ei sunt în pericol să facă hipoxie. Masca nu trebuie folosită atunci când ai o activitate fizică”, a spus Marinescu, pentru ProSport.

Fără oxigen, sinapsele neuronale intră în blocaj. Creierul fotbaliștilor poate intra într-o stare care generează convulsii, amețeală, iar dacă lucrurile nu se rezolvă în scurt timp, organismul intră în comă și moarte cerebrală.

”Ar trebui să se facă testări o dată pe săptămână și să se afle mai repede diagnosticul. Costurile nu cred că sunt atât de mari, iar siguranța primează. Cluburile din Liga 1 ar trebui să aibă fondurile necesare pentru a face aceste teste. În plus, jucătorii ar trebui să rămână într-un soi de cantonament, carantină”, a completat pentru ProSport medicul infecţionist de la Spitalul „Matei Balş”, din București.

Coronavirusul a ajuns oficial în România pe 26 februarie! Atunci, un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu un cetățean italian infectat, a fost diagnosticat cu temutul virus.

„Doamne fereşte să vină aici. Ne gândim toţi. Puţină panică este cam peste tot”, a spus atunci Dan Petrescu, infectat între timp cu COVID-19.

Publicat: 29 07. 2020, 18:40
Actualizat: 30 07. 2020, 00:49