FCSB – Dinamo nu se joacă în Ghencea! Pe ce stadion se poate disputa Derby de România!

Omologarea stadionului „Steaua” pentru meciurile celor de la FCSB rămâne în impas până când se va ajunge la o înțelegere finală între cele două cluburi ,susțin surse ProSport.

ULTIMA ORĂ! FCSB – Dinamo nu se joacă în Ghencea! Pe ce stadion se poate disputa Derby de România!

LPF așteaptă o soluție de compromis între cele două cluburi, CSA Steaua și FCSB. Planul B a fost deja anunțat de ProSport, acum câteva zile, este „Arcul de Triumf”, dar trupa antrenată de Elias Charalambous nu este într-o cursă contracronometru.

Arena de lângă Mănăstirea Cașin este deja omologată pentru Superligă, iar rivalii din „Ștefan cel Mare” vor juca luni, de la 21.30, cu Universitatea Craiova.

Marele incovenient este faptul că arena are doar 8.300 de locuri, iar interesul pentru partidă este unul uriaș.

Conform lui Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, în exclusivitate pentru ProSport, FCSB poate anunța stadionul disputării derby-ului cu rivalii din „Ștefan cel Mare” chiar și vineri, 21 iulie, cu o zi înainte de meci. Nu există niciun fel de altă procedură.

ProSport a relatat cu lux de amănunte zilele trecute clauza pe care CSA Steaua a pus-o în contract celor de la FCSB. Reprezentanții MApN au solicitat ca FCSB să semneze o clauză cu privire la o asigurare de un milion de euro în cazul în care ar exista pagube considerabile la pe această arenă în timpul meciului cu Dinamo.

Mai mult, cei de la CSA au cerut și schimbarea gazonului dacă acesta ar fi afectată în urma derby-ului de pe 22 iulie. La întâlnirea dintre comandantul Ștefan Bichir și Valeriu Argăseală, care a fost păzită la porțile sediului CSA Steaua de dube ale Jandarmeriei, oficialul de la FCSB n-a fost de acord cu clauzele astfel că meciul s-ar putea juca pe Arena Arcul de Triumf.

De altfel încă din 7 iulie ProSport anunța că meciul se va juca pe Arcul de Triumf! Vicecampioana va folosi terenul din fața Mânăstirii Cașin, cel mai probabil, până când va reuși să joace în Ghencea iar Arena Națională va fi, din nou, disponibilă.

Câteva date despre istoria stadionului Arcul de Triumf

A fost cunoscut, o perioadă îndelungată, şi sub denumirea Stadionul Tineretului. A cunoscut lucrări de modernizare, atât la arena centrală, cât şi la refacerea celor două terenuri de rugby, fiind redenumit Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf”.

A fost dotat cu instalație de nocturnă şi o capacitate de 3.480 de locuri.

În contextul Campionatului European de Fotbal 2020, Stadionul Naţional „Arcul de Triumf” a fost selectat pentru a face parte din programul de investiţii cu finanţare de la bugetul de stat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, potrivit CNI. Proiectul, realizat în baza contractului semnat la 25 iulie 2018 cu o valoare totală de 78.655.931,11 lei fără TVA, include un nou stadion cu o capacitate de 8.207 locuri, dintre care 8.000 pentru spectatori şi 100 pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii şi locuri pentru presă.

Include spaţii aferente destinate desfășurării competițiilor sportive de rugby şi fotbal.

Publicat: 17 07. 2023, 11:19
Actualizat: 17 07. 2023, 13:29