Suporter al „U” Craiova, reținut de jandarmi pentru port ilegal de armă albă în zona Curții de Apel

Un suporter al echipei Universitatea Craiova, Florian S., a fost reținut, luni, de o patrulă a Jandarmeriei Capitalei pentru port ilegal de armă albă în zona Curții de Apel București, se arată într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.

Astăzi, 25 iunie a.c, în jurul orei 12.00, o patrulă a Jandarmeriei Capitalei a depistat în zona Curții de Apel București un grup de trei persoane care afișau un banner și care la vederea patrulei de jandarmi au fugit. Jandarmii i-au oprit, i-au legitimat, iar în urma controlului corporal sumar asupra uneia dintre cele trei persoane a fost găsit un baston telescopic din metal cu lungimea de aproximativ 50 de cm. Tânărul, pe nume Florian S., din Craiova, a explicat jandarmilor că folosea obiectul pentru a se apăra și că se afla la Curtea de Apel împreună cu alți doi prieteni, pentru a susține echipa de fotbal Universitatea Craiova„, se menționează în comunicatul citat.

Jandarmeria susține că Florian S. este unul dintre fanii care la finala Ligii Europa disputată pe Arena Națională din București au pătruns au pătruns pe teren în semn de protest față de dezafilierea echipei oltene. „Persoanele au fost conduse la sediul secției de poliție competentă teritorial unde jandarmii i-au întocmit numitului Florian S., acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port fără drept de armă albă, faptă prevăzută de Art. 2 alin. 1 din Legea 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată în 2011 și pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 2 ani„, mai precizează Jandarmeria Capitalei în comunicat.

Curtea de Apel București a admis, luni, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în 20 iulie 2011.

Instanța dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, în ceea ce privește excluderea provizorie dictată de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea până la soluționarea definitivă a efectelor acestei decizii. Decizia este definitivă și executorie cu recurs în termen de cinci zile„, a anunțat, luni, judecătoarea Diana Bulancea.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel București decizia de anul trecut a Federației Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar Federația Română de Fotbal și Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011.

Federația Română de Fotbal anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenția procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universității Craiova, alături de președinții acestor foruri, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, și de alți 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și de sustragere de bunuri de sub sechestru.

În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federația Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Tot atunci, Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal a aprobat ca orașul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.

MEDIAFAX

Publicat: 25 06. 2012, 14:09
Actualizat: 25 06. 2012, 14:10