Vestea începutului de an în Craiova! „A fost scoasă la licitaţie execuţia lucrărilor pentru cel mai modern complex sportiv multifuncţional din România”

Cel mai vechi stadion al Craiovei, legendarul „Tineretului”, de care se leagă începuturile fotbalistice ale Băniei, acolo unde FC Craiova câştiga titlul în perioada interbelică şi unde Ştiinţa Craiova a făcut primii paşi în Divizia A, a fost demolat deja, după ce zăcuse în paragină câteva decenii. În locul său va apărea un complex sportiv multifuncţional de anvergură, care va costa aproximativ 70 de milioane de euro.

Prin această investiție, se întregeşte cercul obiectivelor de interes sportiv din Craiova, alături de stadionul de fotbal „Ion Oblemenco”, stadionul de atletism „Nicolae Mărășescu” și Sala Polivalentă, orașul urmând să beneficieze și de un complex multifuncțional dedicat sporturilor de interior, toate fiind cuprinse în aceeaşi zonă.

S-a scos la licitaţie execuţia lucrărilor pentru complexul sportiv multifuncţional din Craiova

Consiliului Judeţean Dolj, prin intermediul preşedintelui său, Cosmin Vasile, a anunţat că a fost scoasă la licitaţie execuţia lucrărilor pentru cel mai modern complex sportiv multifuncţional din România, unul care va avea 8.000 de locuri şi va fi realizat în ceva mai mult de 3 ani de la emitarea ordinului de începere.

„A fost scoasă la licitaţie execuţia lucrărilor pentru cel mai modern complex sportiv multifuncţional din România, pe amplasamentul vechiului stadion „Tineretului” din Craiova. Publicarea în sistemul electronic de achiziții publice a licitației pentru construirea primului velodrom indoor din țară, cu suprafețe de joc pentru multiple alte sporturi de sală, este vestea începutului de an.

Sala a fost proiectată cu o capacitate de peste 8000 de persoane și va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfășurarea de competiții la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, dar și spațiu pentru concerte și alte manifestări artistice. Complexul va avea vestiare, săli de antrenament și de tratament pentru sportivi, magazine și locuri de parcare. Execuția lucrărilor se va realiza în termen de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere” este mesajul Consiliului Judeţean Dolj, prin intermediul preşedintelui său, Cosmin Vasile.

Înainte de a începe demolarea arenei „Tineretului”, fanii Universităţii Craiova au ţinut să-şi ia adio de la „primul templu al Băniei”, acolo unde Ştiinţa a promovat în premieră în eşalonul de frunte, în 1964.  „Nostalgia generaţiilor trecute…Primul templu al Băniei alb-albastre…Salutăm azi locul în care a început istoria Ştiinţei, echipa inimilor noastre” au fost mesajele arborate de ultraşii olteni chiar pe terenul arenei de la „Ciupercă”.

Stadionul „Tineretului” fusese conceput, cu un secol în urmă, tot ca un complex sportiv, cuprinzând terenul de fotbal înconjurat de pistă de alergare, un poligon de tragere, terenuri de volei şi tenis, Băile Populare.

Publicat: 04 01. 2024, 00:14