Totul era pregătit pentru promovare. Ce denumire ar fi avut, de fapt, CSA Steaua în cazul în care ajungea în Superliga alături de un investitor privat

Fotbalistii stelisti Alexandru Buziuc, Dean Beta si Ionut Pop suparati dupa meciul de fotbal dintre CSA Steaua Bucuresti si CSM Slatina, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Steaua-Ghencea din Bucuresti, luni 25 septembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Șefii de la CSA Steaua erau atât de pregătiți pentru promovarea în Superliga încât stabiliseră și ce nume ar fi urmat să poarte echipa în primul eșalon.

Totul era pregătit pentru promovare. Ce denumire ar fi avut, de fapt, CSA Steaua în cazul în care ajungea în Superliga alături de un investitor privat

CSA Steaua a sperat în această vară, până în ultimul moment, că va reuși să se asocieze cu un privat, formă de organizare care i-ar fi dat dreptul de promovare în Superliga. În acest moment, clubul din Bd. Ghencea este blocat în Liga 2 din cauza faptului că este de drept public, astfel că nu poate participa în competițiile organizate de o ligă profesionistă, în speță LPF.

Conducerea „militarilor” a inițiat mai multe discuții cu potențiali investitori, astfel încât elevii lui Daniel Oprița să primească drept de promovare în primul eșalon la finalul sezonului în curs. Discuțiile nu s-au concretizat, în cele din urmă, dar clubul roș-albastru era pregătit pentru un succes, astfel că a înregistrat la Registrul Național ONG denumirea sub care echia ar fi urmat să evolueze în Superliga.

„Asociația Club Sportiv Steaua București – Clubul de Lângă Inimă” este denumirea aleasă de CSA, rezervată până la data de 22 decembrie 2023, potrivit informațiilor iamsport.ro.

Cum forma de organizare juridică nu a fost realizată până la startul sezonului, așa cum ar fi trebuit pentru a primi drept de joc în Superliga, CSA Steaua joacă, pentru al treilea sezon consecutiv, în Liga 2 fără a putea să spere că la finalul acestuia va sărbători promovarea.

Lipsa de motivație a elevilor lui Daniel Oprița se reflectă, de altfel, și în rezultatele dezastruoase obținute până acum. În șapte etape, CSA Steaua a obținut o singură victorie, cinci rezultate de egalitate și a pierdut o dată, ocupând doar poziția a 13-a a clasamentului, cu un total de 8 puncte.

Gigi Becali se amuză pe seama situației de la CSA Steaua

Patronul de la FCSB, Gigi Becali, este convins că CSA Steaua nu va mai reuși, în acest sezon, nici măcar să prindă play-off-ul Ligii 2, așa cum s-a întâmplat în precedentele două stagiuni.

„Nu mai intră în play-off. Au fost 30 de inşi pe Ghencea. Au făcut stadion de 100 de milioane şi merg 30 de inşi. Le e frică, ştiţi de ce? Pentru că ei nu îşi pot justifica banii cheltuiţi, aproximativ 20 de milioane de euro.

Ca să dea salarii, trebuie să ia jucători! Cum să justifici? Acolo sunt nişte oameni, care vin la birou, se angajează de bună credinţă ca să pună o pâine pe masă la familie.

Ei nu ştiu când s-au angajat că se angrenează într-o construcţie penală, fără să îşi dea seama. Iar când vine ancheta, nu mai ţine cont de cine ce a făcut. Şi oamenii pot face puşcărie nevinovaţi.

Începe Dumnezeu să le facă dreptate. M-au hingherit într-un hal fără de hal. Ba să jucăm la Buzău, la Giurgiu. În condiţiile în care s-a făcut stadion de 100 de milioane de euro. În situaţia în care generalii, miniştrii au semnat şi am preluat echipa pe Hotărâre de Guvern. A semnat Adrian Năstase, miniştri de Armată. De acolo am preluat”, a spus Gigi Becali, potrivit Fanatik.

Publicat: 28 09. 2023, 09:33