Moment uluitor în meciul dintre CS Mioveni și FC Argeș: nu s-a jucat nimic timp de 10 minute din cauza VAR!

Meciul de fotbal dintre CS Mioveni si FC Arges, contand pentru SuperLiga, desfasurat pe Stadionul Orasenesc din Mioveni, vineri 19 august 2022. © FOTO:Cristian Stavri/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Un moment de-a dreptul uluitor a avut loc în finalul jocului dintre CS Mioveni și FC Argeș din cauza sistemului VAR.

În minutul 82 al partidei, Garita, marcator al primului gol, a izbutit să puncteze încă o dată, însă reușita a fost anulată pe motiv de offside.

În momentul în care golul a fost trimis spre verificarea VAR, jocul s-a întrerupt pentru aproximativ 10 minute, reluându-se după minutul 90. Incidentul a provocat momente stânjenitoare pentru arbitri, care au asistat la întreaga situație neputincioși.

Momente uluitoare în meciul dintre CS Mioveni și FC Argeș: nu s-a jucat nimic timp de 10 minute din cauza VAR!

Un factor interesant este faptul că arbitrul central implicat în acest moment, Adrian Cojocaru, a fost protagonistul unei alte faze asemănătoare. În meciul dintre FCSB și FC U Craiova, jocul s-a oprit timp de 5 minute când centralul a dictat o lovitură de la 11 metri.

În timp ce se afla la marginea terenului pentru a viziona faza, Cojocaru a fost surprins în timp ce se privea tocmai pe el însuși pe imaginile de pe ecran, iar ulterior, sistemul a mai dat și alte rateuri, până când a putut confirma decizia luată de arbitru.

Sistemul VAR a cauzat multe probleme încă din prima etapă, la jocul dintre FCSB și U Cluj, atunci când pentru o bună perioadă de timp, nu a funcționat de loc și s-au luat mai multe decizii eronate pe fondul acestei dificultăți. Cei de la FRF au emis atunci un comunicat în care au discutat despre aceste probleme.

„În ceea ce privește partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up. Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu mașina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcțional pe parcursul primei reprize. Implementarea unui astfel de sistem reprezintă o provocare pentru toți cei implicați, atât pentru arbitrii, cât și pentru cei responsabili cu partea tehnică, operatorii video, tehnicienii VAR sau personalul de la stadioane. E nevoie de timp pentru a se regla toate problemele ce pot apărea. Astfel de situații au fost prezente și în alte campionate, la începutul implementării sistemului VAR”, se arăta în comunicatul FRF.

Publicat: 19 08. 2022, 20:26
Actualizat: 19 08. 2022, 20:28