Mircea Rednic nu vrea să se schimbe gazonul la Arad și a găsit un aliat: „Sunt în relații bune cu primarul!”. Unde ar putea juca UTA

Autoritățile locale arădene au plănuit schimbarea gazonului de pe arena „Francisc Neuman” și a infrastructurii de sub el pentru această toamnă. Licitația a fost făcut, există un câștigător, firma Sport Fields, care este pe cale să obțină toate avizele pentru a se apuca efectiv de lucrări peste maximum două-trei săptămâni.

Îl întorc din drum pe Bibarț? „Sunt în relații bune cu primarul, sper să mă asculte”

În aceste condiții, meciul dintre UTA și Universitatea Cluj ar fi trebuit să fie ultimul pe care „roș-albii” îl dispută cel puțin până în luna decembrie la Arad, însă Mircea Rednic și conducerea clubului încearcă să amâne începerea lucrărilor. În acest sens, e programată o întâlnire de lucru joi dimineață la Primărie, iar „principalul” arădenilor va încerca să profite de relațiile bune pe care le are cu primarul Călin Bibarț. De altfel, acesta din urmă a fost printre primii care l-au vizitat pe fostul internațional la spital, după operația suferită la inimă în urmă cu două săptămâni. „Mâine avem o întâlnire foarte importantă la ora 11, la Primărie, toată lumea va fi prezentă și încercăm să găsim soluția cea mai bună. Soluția cea mai bună pe care eu o văd e să înceapă lucrările de la anul, din aprilie sau mai. Sunt în relații bune cu primarul, sper să mă asculte, vedem mâine. O să-mi spun punctul de vedere, vor veni și cei care se vor ocupa. Am avut două întâlniri cu cei care se ocupă și îi știu, sunt oameni care au făcut terenuri bune, avem nevoie de un teren bun, dar să vedem când o să înceapă lucrarea”, a mărturisit antrenorul Bătrânei Doamne.

Nu sunt convinși de gazonul din Mediaș și ar vrea să joace la Oradea

Tot Rednic a mai venit cu o variantă de rezervă pentru stadionul din Mediaș și anume arena „Iuliu Bodola” din Oradea, care va fi dotată cu instalație de nocturnă între 26 septembrie și 1 noiembrie, pentru că FC Bihor are meciuri în Cupa României cu FCSB și Dinamo. „Ieri a mai apărut o alternativă, care mi se pare interesantă, cea de la Oradea, unde au un teren foarte bun, au o capacitate de 10-11 mii, fără tribuna a doua. Ei jucând în Cupa României, sunt obligați să își pună nocturnă, că au meciuri cu echipe din prima ligă. E o soluție, mult mai bună decât cea de la Mediaș, unde am înțeles că terenul nu e ok, nu prea se ocupă de el. Vedem, mâine se va discuta și încercăm să găsim soluția cea mai bună”, a adăugat Puriul.

Oficialii arădeni au discutat deja cu conducerea lui FC Bihor: 11.500 de locuri e capacitatea pe „Iuliu Bodola”

Din informațiile noastre, „oficialii” clubului arădean, Dorin Stana și Sorin Botiș, au fost în această săptămână la Oradea pentru o discuție cu George Tărar, președintele lui FC Bihor. Gruparea emblemă a județului vecin e chiriaș permanent a stadionului „Iuliu Bodola” și, în principiu, ar fi de acord să împartă arena cu Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc ce ar aduce aerul Superligii după mulți ani la Oradea. Fără tribuna a II-a a arenei din orașul de pe Crișul Repede, care e dezafectată de ani bune, capacitatea pe scaune este 11 500 de locuri la cele două peluze și tribuna I. E clar că vechea arenă orădeană va trebui omologată și pentru primul eșalon și mai ales grupării arădene i-ar rămâne sarcina să prelungească închirierea nocturnei mobile și după data de 1 noiembrie, când FC Bihor nu va mai avea nevoie de ea. Distanța dintre Arad și Oradea este 115 de kilometri, față de cei 350 de kilometri până la Mediaș, condiții în care deplasarea suporterilor „roș-albi” la meciurilor favoriților ar fi mai la îndemână.

Șase meciuri departe de Arad

Dacă după întâlnirea de mâine autoritățile locale vor decide să meargă mai departe cu planul lor de schimbare a gazonului, UTA va fi nevoită să joace șapte meciuri considerate pe teren propriu departe de Arad: cinci în Superligă, cu FC Voluntari, Rapid, Dinamo, Oțelul și Hermannstadt și două în Cupa României, cu Universitatea Craiova și FC Voluntari.

 

Publicat: 13 09. 2023, 15:41