Marele minus al Universității Cluj, în lupta pentru play-off. Diferența este majoră. ANALIZĂ 

Marele minus al Universității Cluj, în lupta pentru play-off
Vezi galeria foto - 5 poze

Universitatea Cluj încă speră la primul play-off din istorie. Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău este la două puncte de locul șase.

Pentru clujeni vin meciuri pe teren propriu, cu Farul și FC Botoșani, pentru ca ultima etapă să o dispute pe terenul lui FC Voluntari.

În deplasare sunt de cupele europene, iar acasă sunt de retrogradare

Dar vestea că au două partide din trei pe Cluj Arena nu este neapărat una bună pentru fotbaliștii lui Sabău. Diferența dintre clasamentul jocurilor de pe teren propriu și clasamentul partidelor din deplasare este una foarte mare, neobișnuită.

Dacă luăm în considerare doar partidele jucate pe teren străin de cele 16 formații din Superliga României, U Cluj este pe locul 3, la egalitate cu Rapid. Doar FCSB are mai multe puncte obținute în deplasare. Clujenii au 22 de puncte și doar două meciuri pierdute.

Doar că în clasamentul partidelor jucate acasă, Universitatea Cluj este abia pe locul 14, cu doar 13 puncte. Doar Oțelul și Dinamo au un clasament mai slab, la acest capitol.

radu Constantea: „Cred că trebuia să avem 3-4 puncte în plus și astăzi alta ar fi fost situația”

Diferența a fost discutată și de Radu Constantea, președintele lui U Cluj, chiar dacă oficialul alb-negrilor a amintit mereu că obiectivul nu a fost neapărat play-off-ul, pentru acest sezon.

„Mai ales în meciurile de acasă. Dacă ne uităm pe clasament, vedem că suntem pe locul 14. Acolo cred că trebuia să avem 3-4 puncte în plus și astăzi alta ar fi fost situația”, a spus Constantea la Prima Sport.

Conducătorul de pe Cluj Arena a remarcat și faptul că U Cluj a pierdut multe puncte cu echipele mici: „Din păcate, cu Poli Iași, din 6 puncte posibile am făcut 0 puncte, cu Galați am făcut un punct, am pierdut cu Voluntari, acasă, cu UTA acasă. Au fost multe meciuri cu echipe care erau mai abordabile din punct de vedere valoric”.

Îi încurcă gazonul?

O explicație pentru această diferență între cele două clasamente ar putea fi calitatea gazonului.

Recent, Darius Olaru s-a plâns de gazonul de pe Cluj Arena. „Universitatea au echipă bună. Joacă bine aici, acasă. Cred că dacă aveau un teren mult mai bun calitativ, strângeau mult mai multe puncte aici acasă”, a spus Darius Olaru, după ce U Cluj și FCSB au remizat pe Cluj Arena, 0-0, în urmă cu două etape.

Gazonul de pe Cluj Arena a fost schimbat în urmă cu un an. Între timp, stadionul a mai găzduit o ediție din festivalul Untold, iar U Cluj a disputat primele două etape din Superliga României la Mediaș.

De gazon s-a plâns și Sabău, dar de cel de la antrenamente. Antrenorul a vorbit din nou despre această necesitate. „Vrem să facem și alte investiții, în terenurile de antrenament, ca 3 luni de zile să avem condiții bune. În perioada de iarnă noi ne antrenăm pe sintetic. Nu poți să progresezi și să ai alte obiective mai îndrăznește, când tu 3-4 luni de zile nu ai condiții de antrenament, iarna. Și aici trebuie să facem niște investiții. Sunt bani foarte mulți și bugetul nu e extraordinar”, a spus Sabău.

Publicat: 27 02. 2024, 16:02