Coșmar după pauză la Poli Iași! Fotbaliștii lui Leo Grozavu au pierdut puncte importante în acest an după reprize secunde foarte slabe! Scenariul s-a repetat în aproape toate meciurile. ANALIZĂ

Silviu Lung Junior în meciul de fotbal dintre SC Oțelul Galați si Poli Iași, contând pentru Superliga Superbet, desfășurat pe Stadionul Oțelul din Galați, luni 11 martie 2024. © FOTO: Sorin PANĂ/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 5 poze

În urmă cu trei luni, după meciul pierdut în Copou cu campioana Farul Constanța, scor 2-3, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, oferea o declarație care a rămas în memoria fanilor multă vreme.

„Ne-am prezentat cam târziu la joc. Am început meciul cu o repriză mai târziu”, spunea Grozavu după acel eșec, făcând trimitere la prima repriză foarte slabă făcută de elevii săi. Condusă la pauză cu 3-0, Poli Iași a avut reacție în repriza secundă, a marcat rapid două goluri și a presat pe final, dar nu a mai fost capabilă să egaleze.

Și nu a fost singurul meci în care Poli a dormit în prima parte și s-a trezit după pauză. Două etape mai târziu, la Craiova, în meciul cu CSU, Poli a fost condusă la pauză cu 2-0, dar a reușit să egaleze în partea a doua, după o repriză secundă pe alocuri foarte bună.

Poli Iași, căderi inexplicabile după pauză în aproape toate meciurile din acest an

Dacă în multe meciuri disputate anul trecut Poli a arătat mult mai bine după odihnă, antrenorul Leo Grozavu având un rol important prin discursul de la pauză, în acest an Iașiul a schimbat foaia. Radical! Exceptând partida cu Rapid, în care Poli a avut un final excelent și a revenit de la 0-1, impunându-se cu 3-1, elevii lui Leo Grozavu au făcut reprize secunde modeste sau chiar mediocre în aproape toate meciurile. Și au pierdut puncte prețioase pe final.

Doar 1 punct în 3 meciuri în care au condus la pauză

Poli a avut parte de două meciuri de coșmar la Botoșani și la Ploiești, în deplasări consecutive. De fiecare dată a condus la pauză, după prime reprize bune, a fost egalată în primul sfert de oră de după odihnă și a primit lovitura de grație în prelungiri. Situația era cât pe ce să se repete și la Galați, în ultima etapă din sezonul regular, când după ce a condus la pauză Poli a fost egalată în minutul 71 și a tremurat serios în final pentru un punct.

Și nu sunt singurele exemple, Iașiul jucând modest în reprizele secunde și cu Dinamo, FC Voluntari și FC U Craiova, dar chiar și cu Universitatea Cluj, deși s-a impus cu un gol marcat pe final.

Căderi inexplicabile pentru o echipă cu mulți jucători rutinați în teren, care au demonstrat în multe alte rânduri că pot face față din punct de vedere fizic finalurilor de meci.

Avertisment pentru play-out! Bilanț foarte slab cu ultimele clasate

Echipa lui Leo Grozavu nu s-a simțit deloc bine în acest sezon în compania echipelor din subsolul clasamentului. Și acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă în perspectiva meciurilor din play-out.

Cu formațiile situate pe ultimele patru locuri, Iașiul nu a obținut decât un succes din 8, cu Voluntari. În rest, o remiză cu Botoșani, câte două puncte cu Dinamo și FC U Craiova și un alt egal cu Voluntari. Ce-i drept, elevii lui Leo Grozavu nu au pierdut decât un meci din cele 8 cu ultimele clasate, returul cu Botoșani, în prelungiri.

În plus, Poli a avut un bilanț mai bun în tur (17 puncte) decât în retur (16), dar și mai multe victorii în prima parte a campionatului. O problemă reală, în condițiile în care Iașiul a transferat masiv în iarnă, pentru a crește calitatea jocului, dar și pentru a avea o parte secundă de campionat mult mai bună. Ceea ce nu s-a întâmplat!

Publicat: 12 03. 2024, 16:35