Colaps în anul centenarului! Una dintre cele mai iubite echipe din Superliga României nu mai poate supraviețui fără ajutorul orașului. EXCLUSIV

Cristian Ionut Sapunaru reactioneaza alaturi de Paul Alexandru Iacob in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si Rapid Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 15 decembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 5 poze

Petrolul s-a luptat până în ultima clipă pentru un loc în play-off-ul Superligii României, dar cele două înfrângeri suferite, cu CSU Craiova și FCSB au îndepărtat-o de ceea ce putea fi cu adevărat o performanță remarcabilă.

Mai ales că, dincolo de rezultatele de pe gazon, stă o realitate greu de bănuit. Concret, chiar în anul centenarului, în care „lupii galbeni” ar trebui să sărbătorească 100 de ani de existență, clubul face eforturi uriașe să supraviețuiască.

460.000 de euro trebuie plătiți până pe 26 martie 

Fotbaliștii antrenați de Florin Pîrvu au trei salarii restante, însă cea mai mare problemă este cea legată de banii necesari obținerii licenței pentru sezonul viitor.

Apelul repetate al conducerii și al fanilor la autoritățile locale pare să fi fost, în sfârșit, auzit și există speranțe de rezolvare măcar parțială a situației. Primarul orașului, Andrei Volosevici, s-a angajat azi în ședința de Consiliu Local să găsească soluția unei finanțări, în maximum trei săptămâni, pentru ca Petrolul să rezolve problema licenței și să se evite astfel rușinea retrogradării chiar în anul centenarului.

Este vorba de 460.000 de euro, care trebuie plătiți până pe 26 martie, o variantă similară înregistrându-se la Galați, unde, în urma apelurilor lui Dorinel Munteanu, Consiliul Local a alocat suma de 560.000 de euro pentru echipa de fotbal. Tot edilul Ploieștiului, care va candida pentru un nou mandat, ar fi promis că va mai atrage câțiva sponsori lângă echipă, pentru ca lucrurile să se deruleze în continuare normal la club, conform informațiilor obținute de ProSport.

Ajutorul promis de autorități este o adevărată gură de oxigen pentru Petrolul, care se auto finanțează din drepturi TV, bilete și sponsorizări, și nu are un patron potent financiar, care să susțină echipa. În plus, conducerea clubului, prin Claudiu Tudor și Marian Copilu, a încercat să păstreze lotul și să nu vândă fotbaliști, în tentativa de a prinde un loc în play-off, care ar fi adus bani mai mulți din drepturile TV.

În iarnă, un om de afaceri turc s-a arătat interesat de a prelua echipa, fascinat de publicul ploieștean, dar tratativele s-au împotmolit.
Pe viitor, Petrolul trebuie să rezolve și problema unei baze de antrenament, deoarece echipa lui Pîrvu se mută de pe un teren pe altul, în funcție de disponibilitate.

Datorii de 620.000 de lei reeșalonate pe 30 de luni

Cu datorii de peste 620.000 de lei acumulate la chiria pentru stadionul „Ilie Oană”, clubul Petrolul Ploiești va beneficia de o eșalonare pe 30 de luni. Măsura a fost aprobată de Consiliul Local, la mijlocul lunii trecute.

Forul legislativ ploieștean a aprobat, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre pentru eșalonarea unei datorii de 621.000 de lei acumulate de clubul Petrolul la plata chiriei pentru folosirea stadionului „Ilie Oană” pentru meciuri și antrenamente și folosirea spațiilor de aici pentru birouri, conferințe și magazinul de prezentare.

Față de propunerea inițială, care era de 12 luni, consilierii au decis, printr-un amendament votat în timpul ședinței, ca perioada de eșalonare să fie de 30 de luni.

Măsura fusese solicitată de club pentru a nu avea probleme la depunerea dosarului de licențiere. Ea vine după ce, în 2023, Consiliul Local a mai aprobat eșalonarea a alte două datorii ale clubului Petrolul Ploiești, pentru folosirea mărcilor înregistrate, respectiv restanțe la plata taxelor și impozitelor locale.

Publicat: 05 03. 2024, 16:24
Actualizat: 05 03. 2024, 16:55