Ce se întâmplă cu noul gazon al stadionului pe care joacă UTA și ce spune primarul Aradului

UTA este printre puținele echipe din Superligă care au preferat să se pregătească pe plan local pentru reluarea meciurilor pe puncte. Mircea Rednic aprecia vremea bună de la finalul săptămânii trecute, când a condus primele antrenamente noului an, dar de două zile temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius și a și nins la Arad.

Antrenându-se pe un teren aflat la marginea orașului, jucătorii UTA-ei încă protejează noul gazon de pe arena Francisc Neuman, care s-a montat la mijlocul lunii decembrie și pe care Primăria din Arad trebuie să-l recepționeze în zilele ce urmează. Până una alta, angajații firmei Sport Fields au acoperit noul gazon hibrid cu o folie protectoare, ce-l ferește de zăpadă și umiditate. Fiindcă în vestul țării nu mai sunt anunțate precipitații în zilele ce urmează, probabil folia va fi îndepărtată și va fi pornit noul sistem de degivrare.

Primarul Aradului i-a numărat punctele echipei lui Mircea Rednic

Lucrarea amplă de la nivelul terenului din Arad scoate din vistieria muncipalității aproximativ 10.5 milioane de lei, iar primarul orașului e chiar mulțumit că lucrurile au ieșit așa. Călin Bibarț i-a numărat punctele echipei lui Mircea Rednic în perioada în care aceasta a fost nevoită să joace „acasă” la Oradea, Sibiu sau Cluj, iar concluzia e pozitivă.

„Gazonul este finalizat. În momentul de față se lucrează doar la întreținerea și toate tratamentele fitosanitare necesare. Meciul de la sfârșitul lunii, probabil de pe data de 27 ianuarie, așa cum s-a promis, se va juca acasă. Aștept și eu acest prim test al gazonului. Așa, ca un absolvent de Moise Nicoară (n.a. liceu din Arad), de mate-fizică, am făcut un mic calcul, pentru că exista o temere atunci când am început să lucrăm în această perioadă a anului, că echipa, obligată să nu joace pe terenul de acasă, va avea rezultate mai proaste.

Am constatat că, în meciurile de Liga I, meciurile pe care le-a jucat pe stadionul UTA iese o medie de 1,4 puncte pe meci, în timp ce cele pe care le-a jucat pe alte stadioane, considerate tot meciuri acasă, media iese 1,5 puncte pe meci. Deci faptul că au jucat pe alte stadioane nu a influențat, dimpotrivă. Și îl felicit și pe antrenor, pe Mircea Rednic, și pe echipă pentru rezultatele bune.

Mă bucur că acest deranj pe care echipa l-a avut și a fost obligată să meargă în pribegie, să nu beneficieze de un stadion plin cu suporteri, așa cum este la Arad, nu a influențat în mod negativ rezultatele echipei. Sunt convins că la sfârșitul lunii ianuarie, pe un gazon noi și frumos, vor dovedi și vor arăta că sunt cei mai buni și vor câștiga meciul cu Sepsi”, a spus edilul orașului de pe Mureș.

Pierderi de aproximativ 700.000 de euro pentru conducerea clubului arădean

Bibarț nu a vorbit și despre pierderile financiare importante are clubului, prim faptul că echipa a jucat în alte orașe. În special în partidele de la Sibiu și Cluj, trei la număr, UTA a jucat cu stadionul aproape gol, dar și în meciurile cu Craiova și Voluntari, din Cupă sau cea cu Hermannstadt, din campionat, de la Oradea, rețeta financiară a fost slabă.

Suporterii UTA-ei sau spectatorii neutri au umplut arena „Iuliu Bodola” din Oradea doar în confruntările dintre arădenii și echipele bucureștene Rapid și Dinamo. Surse din cadrul clubului vorbesc despre o pierdere totală de 700.000 de euro ca urmare a faptului că UTA nu și-a jucat pe arena Francisc Neuman cele opt confruntări oficiale de la 1 octombrie încoace.

Formația lui Rednic va juca din nou pe arena Francisc Neuman în weekendul 26-28 ianuarie, împotriva formației Sepsi Sfântu Gheorghe. Până atunci, în etapa a 22-a a SuperLigii, arădenii vor evolua pe „Arena Națională”, cu FCSB, pe data de 22 ianuarie.

 

Publicat: 09 01. 2024, 13:43
Actualizat: 09 01. 2024, 13:46