Arena Arcul de Triumf, în mare pericol după derby-ul FCSB-Dinamo! Ce „ciupercă” distruge gazonul și ce meciuri au de suferit | EXCLUSIV

Gazonul stadionului Arcul de Triumf nu se prezintă în condiții bune, iarba fiind contaminată cu o boală care se numește Pithium.

Arena Arcul de Triumf, în mare pericol după derby-ul FCSB-Dinamo! Ce „ciupercă” distruge gazonul și ce meciuri au de suferit | EXCLUSIV

Surse ProSport susțin că în ultimele zile responsabilii arenei au văzut cum iarba prezintă niște decolorări, motiv pentru care au trimis mostre pentru a se stabili diagnosticul.

Este o boală destul de serioasă care afectează gazonul și duce, fără un tratament adecvat, la moartea firelor de iarbă. Este nevoie de un tratament fungic ale cărui costuri sunt destul de mari având în vedere suprafața foarte mare.

Cum s-a ajuns la această contaminare? Nu se cunosc detalii, dar boala este una care se transmite rapid. Și niște ghete de joc necurățate (încălțăminte) ale sportivilor pot aduce „ciuperca” de pe un gazon bolnav pe unul bun.

 

Următoarele meciuri pe arena Arcul de Triumf

  • luni 31 iulie – Dinamo – Sepsi (Superliga)
  • joi 3 august – FCSB – ȚSKA Sofia (Conference League)
  • sâmbătă 5 august – România – SUA (rugby)

Stadionul Arcul de Triumf a fost modernizat de Compania Naţională de Investiţii în 2020. Apoi a trecut în grija Ministerului Sportului, fapt ce a nemulțumit șefii FRR pentru că forul pe care-l reprezintă cedase arena pentru renovare, urmând ca după finalizare să fie destinat meciurilor de rugby.

Care e istoria arenei de la Șosea?

Stadionul Arcul de Triumf este una dintre cele mai vechi arene ale Capitalei.

Istoria acestei arene începe în anul 1913, când, la cererea Comitetului Central al Federaţiei Societăţilor Sportive din Romania, edilul de atunci al urbei, Grigore Cantacuzino, a cedat terenul de la şosea pentru chiria de 1 leu anual pe toată durata existenșei acesteia, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Rugby.

Suprafața de joc, cu dimensiuni de 120 m x 80 m, gîzduiește meciuri de rugby şi de fotbal, fiind montat un gazon natural hibrid, cu fibre artificiale, cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă. Sunt prevăzute spaţii pentru echipe şi oficiali, incluzând vestiarele pentru sportivi şi arbitri, spaţii pentru mass media cu sala de conferințe, zona de interviuri, precum şi spațiul propriu zis dedicat presei, conform www.cni.ro.

Pentru spectatori sunt disponibile puncte de prim ajutor la fiecare tribună, centru de recuperare sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control antidoping şi spații administrative, 170 de locuri de parcare pentru spectatori potrivit site-ului amintit.

Publicat: 28 07. 2023, 11:16
Actualizat: 28 07. 2023, 17:15