Ar fi o lovitură grea pentru giuleșteni: Rapid poate rămâne fără marcă! Judecătorii au rămas în pronunțare în procesul vișiniilor

Victor Angelescu si Dan Sucu discuta in tribuna la meciul de fotbal dintre Romania si Muntenegru, contand pentru Liga Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Rapid Giulesti din Bucuresti, marti 14 iunie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Miercuri, 14 decembrie, a avut loc la Curtea de Apel București ultimul termen al procesului unde Fotbal Club Rapid 1923 SA speră să rămână continuatoarea echipei care a jucat în sferturile de finală ale Cupei UEFA și să păstreze marca istorică a clubului.

În prima instanță, Tribunalul București a dat dreptate Asociației Fotbal Club Rapid și a decis anularea mărcii 138145/05.03.2015 întrucât a fost înregistrată cu rea-credință în 2015 de fosta societate FC Rapid S.A., aflată la acel moment în faliment, din moment ce aceasta era emblema AFC Rapid din statutul de înființare din 2001.

Ar fi o lovitură grea pentru giuleșteni: Rapid poate rămâne fără marcă! Judecătorii au rămas în pronunțare în procesul vișiniilor

Echipa finanțată de Dan Șucu și Victor Angelescu a preluat marca disputată în proces în urma unei licitații organizate de SC Fotbal Club Rapid, societate aflată în faliment.

Imediat după ce clubul din Superliga a preluat marca, Asociația Fotbal Club Rapid a arătat în instanță că are drepturi depline asupra mărcii și că ea a fost înregistrată fraudulos de un administrator special al societății aflate în faliment.

Judecata care a avut loc miercuri, 14 decembrie, este importantă pentru echipa din Superliga, deoarece Asociația Fotbal Club Rapid ar putea să facă demersuri să îi forțeze pe giuleșteni să nu mai evolueze sub brandul Rapid București dacă va pierde procesul.

În primă instanță, Tribunalul București a dat dreptate AFC Rapid, însă decizia a fost atacată de FC Rapid 1923 la Curtea de Apel. Miercuri, 14 decembrie, a avut loc ultimul termen în acest dosar și instanța a rămas să se pronunțe pe 28 decembrie, anunță Newsonline.ro.

Echipa finanțată de Dan Șucu și Victor Angelescu a fost reprezentată în instanță de Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității București, a transmis că cele două părți nu au putut ajunge la un acord. De partea cealaltă, Iulia Burbea, avocatul care o reprezintă pe AFC Rapid, a transmis că clienții nu ar fi vizat în principal o compensare financiară ci o participație, adică o cotă parte din acțiunile clubului din Superliga.

Dacă judecătorii Curții de Apel București vor da aceeași decizie ca Tribunalul București, atunci echipa antrenată de Adi Mutu va fi nevoită să-și schimbe marca.

Publicat: 15 12. 2022, 17:25
Actualizat: 15 12. 2022, 17:35