Sepsi și U Cluj vor disputa finala Cupei României 2022-2023 la Sibiu! Câți bani va încasa câștigătoarea trofeului în primul sezon al noului format

Meciul de fotbal dintre FC Universitatea Cluj si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru SuperLiga, desfasurat pe Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca, luni 22 august 2022. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 6 poze

Sepsi și U Cluj vor disputa finala Cupei României Betano în sezonul 2022-2023, primul în noul format, cu grupe, iar actul final al competiției va avea loc pe 24 mai 2023, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Sepsi și U Cluj vor disputa finala Cupei României Betano 2022/2023

Pentru această stagiune, FRF a mărit suma totală a premiilor puse în joc cu 50% față de anul precedent, înregistrându-se o creștere de la 800.000 de euro în 21/22 la 1.200.000 de euro în acest sezon.

Actul final de la Sibiu va reprezenta o miză semnificativă din punct de vedere financiar pentru formația care va reuși să se impună. Dacă învingătoarea din finală va obține încă 240.000 de euro în afara sumelor încasate până în această fază, pierzătoarea se va alege cu numai 10.000 de euro.

Miercuri seară, Sepsi a eliminat-o pe CFR Cluj în prima semifinală a Cupei României Betano, după o victorie fără drept de apel obținută la Sfântu Gheorghe, scor 3-0, grație reușitelor semnate de Păun, Ștefănescu și Rondon.

Joi, U Cluj și-a asigurat prezența în actul final pentru prima dată în ultimii 8 ani după ce a trecut de UTA Arad cu scorul de 1-0, după reușita lui Dan Nistor, din lovitură de la 11 metri. Ultima dată, „șepcile roșii” au fost în finală în 2015, când au pierdut cu FCSB, scor 0-3.

Ce spunea Răzvan Burleanu despre noul format al Cupei României înainte de startul sezonului

„Prin noul format competiţional ne propunem să fim mai aproape de suporterii tuturor cluburilor din România. Cupa României are un potenţial mult mai mare de dezvoltare şi ne dorim să fie o competiţie interesantă în toate fazele sale, care să aducă un număr cât mai mare de spectatori pe stadioane şi implicit audienţe TV superioare, dar şi o îmbunătăţire a nivelului de joc. Din dorinţa de a avea un design competiţional optim am apelat la compania Hypercube, o companie care a contribuit şi la dezvoltarea unor formate de la Champions League sau Europa League.

Noul format competiţional pune în valoare regiunile României prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eşaloanele inferioare şi propune totodată un sistem de grupe mai atractiv şi mai dinamic prin creşterea numărului meciurilor tari.

Astfel, noul cod format competițional asigură creșterea premiilor totale cu aproximativ 50% chiar din primul sezon. Vorbim de 1,2 milioane de euro plus TVA, ca fond total de premiere. Se va schimba şi sistemul de premiere, fiecare punct câştigat se va bonusa din punct de vedere financiar”, anunța Răzvan Burleanu, anul trecut.

Publicat: 27 04. 2023, 22:37