Schimbare de plan! Stadionul Ghencea nu va fi construit pe același loc. Anunțul directorului CNI

Demolarea Stadionului Ghencea e în toi și, până în martie 2020, o nouă construcție va răsări în compelxul „militarilor”. Față de informațiile publicate până în acest moment, o noutate o reprezintă locul unde va fi amplasat stadionul. 

Lucrările vor demara în martie 2019 și vor fi gata la începutul lui 2020 (martie), an în care Capitala va organiza patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal, una dintre gazde fiind stadionul din Ghencea. Capacitatea arenei va fi de 30.500 de locuri. Valoarea estimată, care include TVA, taxe, avize precum și costul demolării, conform studiului fezabilitate, este de 301.771.470 lei inclusiv TVA (64.877.557 euro).

O noutate o reprezintă locul unde va fi amplasat stadionul, care va fi mutat spre bulevard, astfel încât în spate, unde e actuala tabelă electronică, să fie mai mare spațiul pentru evacuarea spectatorilor. De asemenea, în acel loc se va construi și un stadion de atletism: „Conform caietului de sarcini, stadionul va avea minimum 30 de mii locuri, va fi o arenă UEFA categoria 4. La el se adaugă muzeul, spații de cazare, comerciale. Noi sperăm să fie un stadion ca cel de la Craiova, care să aibă „viață” tot timpul anului, nu un stadion care să stea închis și să fie deschis doar la un eveniment sportiv”, a declarat directorul de investiții CNI, Adrian Cefălan, pentru DigiSport.

Complexul va include:

  • Terenul de fotbal, cu o  lungime de 122 m și o lățime de 68 m, va fi prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj
  • Spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, săli de încălzire indoor, spațiu de recuperare și sală de forță, punct de prim ajutor etc.)
  • Spații pentru mass media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.)
  • Locuri dedicate persoanelor cu dizabilități (300 de locuri), spatii VIP
  • Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere)
  • Muzeu al clubului sportiv (toate disciplinele)
  • Spații administrative
  • Spații dedicate publicului (magazine, zona food)

Pe 9 aprilie 1974 a fost inaugurat stadionul Steaua, loc devenit de-a lungul timpului un adevărat muzeu al fotbalului nostru. Prima partidă disputată în complexul sportiv din Ghencea a fost un meci amical între Steaua și OFK Beograd. Jocul s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

 

Publicat: 02 08. 2018, 17:08
Actualizat: 03 08. 2018, 12:36