Rebranduire totală în fotbalul românesc! Sportul Studențesc revine și se luptă pentru un loc în Superliga | EXCLUSIV

Meciul de fotbal dintre Metaloglobus Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Metaloglobus din Bucuresti, sambata 12 martie 2022. © FOTO:George Ilinca/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 7 poze

Sportul Studențesc, o formație cu tradiție în istoria fotbalului românesc, ar putea reveni direct în eșalonul secund după mai multe sezoane în care a dispărut din peisajul de elită al fotbalului românesc.

Cum s-ar face acest pas? Nu prin reînființarea secției de fotbal, ci printr-o asociere cu Metaloglobus, reprezentantă a eșalonului secund, care dorește o rebranduire istorică.

De altfel, conducerea clubului Metaloglobus a înaintat o nouă ofertă pentru Clubul Sportiv Sportul Studențesc pentru a folosi numele echipei.

Rebranduire totală în fotbalul românesc! Sportul Studențesc revine și se luptă pentru un loc în Superliga

ProSport a scris în ianuarie 2022 despre o ofertă similară, la jumătate din ce se dorește acum, dar conducerea clubului n-a fost de acord.

Acum Imad Kassas oferă pentru închirierea / cesionarea numelui 20.000 de euro pe sezon (Superliga) și 10.000 de euro (Liga 2), la care se adaugă un procent de 10 la sută din drepturile tv.

Oferta inițială despre care ProSport a anunțat în exclusivitate, primită cu amuzament de șefii din Regie, a fost de 5.000 de euro pe sezon.

„Suma va fi achitată anticipat pe cinci sezoane sub formă de închiriere, donație ori sposorizare”, se scrie în această ofertă de la finalul lunii mai 2022.

„Suntem la dispoziția dumneavoastră pentru alte discuții referitoare la alte clauze contractuale”, încheie Imad Kassas, patronul echipei Metaloglobus.

Vasile Șiman, fostul patron al alb-negrilor, a pierdut, prin dezafiliere, CIS-ul vechiului club, însă Clubul Sportiv Sportul Studențesc, grupare cu 14 secții, a înregistrat un CIS (Certificatul de Identitate Sportivă) pentru secția de fotbal care nu are însă activitate.

Ce înseamnă Asociația Suporterilor Sportul Studențesc?

Clubul a dispărut din 2017 din fotbalul românesc, dar fanii au pus bazele unui nou proiect la începutul anului 2021.

Se numește Asociația Suporterilor Sportul Studențesc și a avut deja câteva acțiuni pentru a recrea echip-a de fotbal din clubul sportiv, nu din alte asocieri.

„Stare de fapt: în acest moment situația Clubului de fotbal (istoric) Sportul Studențesc este ambiguă. Baza din Regie aparține Universității de Arhitectură și este închiriată pe o perioada de 6 ani unei academii (Academia Germană de Fotbal).

Clubul Sportiv Sportul Studențesc (care are o secție de fotbal înființată în 2017, dar care nu a activat niciodată) se află sub tutela SNSPA, având însă un management propriu al activității.

Formele juridice care au obținut rezultate fotbalistice în trecut nu mai există sau sunt în lichidare (faliment). Palmaresul este împărțit în 2: o parte se află la CSSS, cealaltă la una din entitățile deținute de Vasile Șiman.

Mișcări recente: începând cu anul trecut, când ASSSB a redevenit activă, au apărut cluburi interesate de a juca sub egida Sportul Studențesc (Metaloglobus, Academia Germană de Fotbal).

În cazul celor de la Metaloglobus, care au avut un schimb de documente și propuneri cu Clubul SS, SNSPA, UA etc, și care și-au menținut până astăzi intenția de juca în LIGA 2 sub denumirea Sportul Studențesc, Clubul a refuzat orice colaboarare. Cu ceilalți nu s-a ajuns nici măcar până aici”, explică suporterii legendarei echipe.

ASSSB a făcut eforturi mari pentru a proteja sigla timp de zece ani de zile, în ciuda faptului că actualul club sportiv nu a dorit să colaboreze cu nimeni. De altfel ASSSB este singura entitate care dorește renașterea Sportului Studențesc ca un club independent de alte interese.

Ce a reușit Sportul Studențesc în fotbalul românesc?

Clubul studențesc a jucat trei finale ale Cupei României, a luat un trofeu în Cupa Balcanică și a dat și patru golgeteri ai României: Marcel Coraș (1984), Gică Hagi (1985, 1986), Gigel Bucur (2005) și Ionuț Mazilu (2006). Pe plan intern, cea mai mare performanță a studenților a fost locul doi în Divizia A în ediția 1985-1986.

În 2006, când echipa a terminat pe locul patru, Ionuț Mazilu a fost desemnat golgheterul echipei, dar trupa pregătită de Gheorghe Mulțescu a fost retrogradată din cauza problemelor financiare, mai exact pentru o datorie de 1.26 milioane de lei către bugetul de stat.

Sportul nu a avut parte numai de jucători talentați de-a lungul timpului, ci și de antrenori cu nume în fotbalul românesc. Printre tehnicienii care au pregătit „Gașca nebună” se numără: Angelo Niculescu, Ion Voica, Traian Ionescu, Viorel Moldovan, Dan Petrescu, Ioan Andone, Daniel Isăilă, Tibor Selymes, Gheorghe Mulțescu sau Gabi Balint.

Publicat: 21 07. 2022, 12:27
Actualizat: 21 07. 2022, 14:07