Reacția lui Negoiță, după ce a aflat decizia în „Dosarul Transferurilor”: „Nu le dorești nici celor mai mari dușmani astfel de lucruri”

Astăzi s-a dat decizia finală în „Dosarul Transferurilor”, iar verdictul este unul cât se poate de drastic. Toți cei opt inculpați au primit pedepse cu executare (DETALII AICI)

Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo, a comentat situația din fotbalul românesc precizând că nu dorește nimănui să treacă printr-o asemenea experiență.

„Îmi pare de ce s-a întâmplat, ce pot să spun eu? Nu spun specialist, deci nu pot comenta. Dacă oamenii legii au considerat că aceste măsuri se impun, ce pot să spun eu? Nu le dorești nici celor mai mari dușmani astfel de lucruri”, a declarat Ionuț Negoiță pentru www.prosport.ro

În „Dosarul Transferurilor” au fost anchetate 12 tranzacții de jucători realizate între 1999 și 2005, în care au fost implicați următorii fotbaliști români:

  •     Cristi Dulca (1999) transferat de la Rapid la Pohang Steelers (Coreea de Sud)
  •     Iulian Arhire (1999) transferat de la Oțelul la Pohang Steelers (Coreea de Sud)
  •     Cosmin Contra (1999) transferat de la Dinamo la Deportivo Alaves (Spania)
  •     Ionel Ganea (1999) transferat de la Gloria Bistrița la VfB Stuttgart (Germania)
  •     Paul Codrea (2001) transferat de la Dinamo la Genoa (Italia)
  •     Florin Cernat (2001) transferat de la Dinamo la Dinamo Kiev (Ucraina)
  •     Bogdan Mara (2001) transferat de la Dinamo la Deportivo Alaves (Spania)
  •     Nicolae Mitea (2003) transferat de la Dinamo la Ajax (Olanda)
  •     Lucian Sânmărtean (2003) transferat de la Gloria Bistrița la Panathinaikos (Grecia)
  •     Florin Bratu (2003) transferat de la Rapid la Galatasaray (Turcia)
  •     Dan Alexa (2004) transferat de la Dinamo la Beijing Guoan (China)
  •     Adrian Mihalcea (2005) transferat de la Dinamo la Chunnam Dragons (Coreea de Sud)


În urma acestor 12 transferuri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au decis pe 2 octombrie 2008 ca toți cei opt oameni din fotbalul românesc implicați în aceste tranzacții să fie trimiși în judecată. Conform procurorilor, aceștia ar fi cauzat un prejudiciu de 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi din țară și un alt prejudiciu, estimat la 1,5 milioane de dolari, în dauna statului. De atunci, „Dosarul Transferurilor” a trecut prin mai multe etape controversate. Prima instanță, Tribunalul București, a decis după 38 de termene derulate pe parcursul a trei ani și jumătate să îi achite pe toți cei opt inculpați. Procurorii au atacat hotărârea și, după un alt an încărcat cu termene, Curtea de Apel București răsturna decizia primei instanțe: condamnări pe linie pentru Ioan și Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gigi Nețoiu, Gică Popescu și Jean Pădureanu. Dintre aceștia, doar ultimii trei au primit pedepse cu suspendare. Și această decizie a fost contestată, de data aceasta de inculpați, iar procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care pe 20 mai trimitea dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel București. Ajuns la 67 de termene și cu un nou Cod Penal intrat între timp în vigoare, „Dosarul Transferurilor” își va afla mâine verdictul.
 

Publicat: 04 03. 2014, 15:18
Actualizat: 04 03. 2014, 16:45