Portarul stelist cu o singură mână face instrucție cu „rapizii”. Cu Tudorel în mare formă, Frăția a eliminat CFR București din Cupă, după ce remizase cu AFC Rapid în Liga 5. Portarul pleacă în Columbia | FOTO

Tudorel Mihăilescu, portarul de 49 de ani cu o singură mână de la Frăția București, a făcut marți un nou meci mare, contribuind decisiv la eliminarea uneia dintre „urmașele” defunctului Rapid, CFR București, scor 3-1. Miercurea trecută, când a jucat pentru echipa secundă a clubului, Frăția II, Tudorel oprise și AFC Rapid din marșul triumfal de până atunci: 1-1 în Liga 5.


Tudorel știe când să prindă și când să boxeze balonul la centrări, ceea ce dă siguranță apărătorilor săi și îi intimidează pe adversarii mai puțin experimentați, precum puștii de la CFR București. FOTO: Alex Dobre/ProSport

ProSport l-a urmărit pe viu pe Tudorel Mihăilescu și a descoperit un jucător foarte mobil și cu un excelent plasament, care boxează bine balonul și are chiar o priză bună, în ciuda faptului că e nevoit să folosească în principal brațul drept. Singura problemă vizibilă a portarului pare a fi la degajările din mână, care nu sunt foarte precise.

„Nu vedeți, bă, că portarul lor n-are o mână?”

După ce a întâlnit în mai puțin de o săptămână ambele formații care revendică spiritul Rapidului, portarul căruia îi lipsește antebrațul mâinii stângi a concluzionat pentru ProSport: „AFC este o echipă mult mai bună”.


Portarul de la Frăția stăpânește bine abecedarul portarului FOTO: Alex Dobre/ProSport

CFR și AFC Rapid s-au înscris în Liga 5 a campionatului din București astă-vară, după ce adevăratul Rapid a intrat în faliment. Cele două „moștenitoare” fac parte din serii diferite, se bazează în principal pe foști juniori rapidiști și sunt antrenați, de asemenea, de foști jucători ai Rapidului, Vasile Caciureac și, respectiv, Mihai Iosif. Ambele sunt neînvinse după cinci etape de campionat, dar și-au găsit nașul cu Frăția, formația al cărei portar are o singură mână.

Cu CFR, Tudorel Mihăilescu a părăsit terenul în minutul 70 al meciului de marți, la scorul de 3-1, accidentat după ce s-a lovit la un plonjon, iar genunchiul drept a început să sângereze din cauza suprafeței sintetice pe care s-a jucat meciul. 


Tudorel Mihăilescu are o priză bună la balon și știe să iasă bine pe centrări FOTO: Alex Dobre/ProSport

Fotbaliștii de la CFR au făcut marți aceeași greșeală pe care o făcuseră miercuri și „frații” de la AFC, subestimând inițial potențialul portarului advers. După câteva centrări și șuturi reținute cu mare precizie de Tudorel Mihăilescu, jucătorii giuleșteni s-au blocat și în prima repriză n-au mai îndrăznit să tragă spre poartă. „Trageți, băi, nu vedeți că portarul lor nu are o mână?”, urla exasperat, pe margine, fostul atacant Vasile Caciureac. În pragul disperării ajuseseră și cei câțiva suporteri rapidiști veniți la acea oră matinală să vadă la lucru CFR. „E minutul 40 și voi ați tras o dată pe poartă”, le-a reproșat unul dintre aceștia jucătorilor.

Repriza secundă nu a adus multe noutăți, CFR reușind doar să reducă din diferență după mai multe strădanii.

„Bani nu am câștigat decât trei ani într-o carieră de 40″


Portarul de 49 de ani are o dexteritate deosebită în a manevra balonul cu antebrațul mâinii stângi FOTO: Alex Dobre/ProSport

„Lucrez mult la mobilitate și plasament. Asta mă ajută. Azi a fost un meci greu, CFR are jucători buni, dar mai bună e echipa cealaltă, AFC. În orice caz, nivelul de acum e mult mai scăzut decât cel de acum 10 sau 25 de ani chiar și la nivelul Ligii 4 și Ligii 5″, spune Tudorel Mihăilescu, care are deja 40 de ani de carieră ca jucător, deși defectul de la mâna stângă a stârnit mereu reticența celor din jur. „Când eram copil, m-am dus întâi la Steaua. Nu m-au primit. Am mers la Rapid și le-am spus că sunt portar, știu să apăr. M-a luat în primire Constantin Ioniță. Inițial, s-a uitat ciudat la mine, mi-a zis să trec în poartă. A început să tragă și, după un sfert de oră, când a văzut că nu poate să-mi dea gol, mi-a spus: «Ești bun, dar nu putem să te luăm. Întoarce-te de unde ai venit»”, a povestit Tudorel pentru ProSport, după meci.


Tudorel s-a accidentat la genunchi după un plonjon și a fost nevoit să ceară schimbare în minutul 70, la 3-1 pentru echipa sa FOTO: Alex Dobre/ProSport

„Am apărat la mai multe echipe în acești 40 de ani, dar bani nu am câștigat decât în perioada 2002-2004, adică vreo trei ani. În rest, am făcut fotbal de plăcere. Azi, de exemplu, mi-am luat o zi de concediu”, spune Mihăilescu, care la începutul lunii noiembrie pleacă în Columbia. „După ce a apărut articolul din The New York Times cu echipa noastră, în 2014, a venit aici un ziarist columbian. Am făcut niște filmări, am dat un interviu. Acum m-au invitat în Columbia, plec pe 3 noiembrie și mă întorc pe 12. Voi ține o prelegere la un seminar și voi participa la un antrenament al echipei Once Caldas.”

 

 

 

 

 

Publicat: 04 10. 2016, 18:51
Actualizat: 04 10. 2016, 18:52