Olimpiu Moruțan, singurul jucător de la FCSB care n-a intrat în carantină! Mijlocașul ratează tot cantonamentul | EXCLUSIV

Bogdan Arges Vintila si Olimpiu Morutan in meciul de fotbal dintre Metaloglobus si FCSB, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, joi 26 septembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

FCSB s-a reunit la baza din Berceni în cursul zilei de vineri, 15 mai, după o pauză de mai bine de două luni cauzată de pandemia de Covid-19, dar Olimpiu Moruțan, un jucător important în angrenajul roș-albaștrilor, a lipsit de la reunire.

ProSport a aflat că Olimpiu Moruțan (21 de ani) este singurul jucător de la FCSB care nu s-a prezentat la reunirea echipei de la baza din Berceni și nu a fost testat pentru noul COVID-19, toate acestea din cauza faptului că nu și-a revenit după operația suferită la nivelul sinusurilor, informație dezvăluită de ProSport pe 8 mai.

Olimpiu Moruțan n-a intrat în carantină și ratează pregătirea de după pandemia de COVID-19

Olimpiu Moruțan a suferit în urmă cu o săptămână o operație la nivelul sinusurilor, toate acestea deoarece mijlocașul avea bătăi de cap din cauza unei deviații de sept care îi bloca foarte mult respirația. Astfel, internaționalul român U21 se află în recuperare și va rata toată pregătirea pe care roș-albaștrii o fac la baza din Berceni.

„Da, este adevărat că a făcut o operație la o deviație de sept destul de urâtă, care îi bloca foarte mult respirația. Acum totul este ok”, declara Florin Vulturar, impresarul lui Olimpiu Moruțan, pentru ProSport în urmă cu o săptămână.

Ce presupune operația de sept la care a fost supus Olimpiu Moruțan

O astfel de procedură durează între 30 și 90 de minute, în funcție de complexitatea condiției. Pacientului i se va face anestezie locală sau generală și se va îndepărta orice fel de „obstacole” cum ar fi bucăți suplimentare de os sau cartilaje.

Pacientul poate merge acasă după această procedură în aceeali zi, imediat după ce efectele de anestezie au dispărut. Nasul va fi umflat, iar zona va fi dureroasă, nările vor fi umplute cu fașe de bumbac ori cu bureți absorbanți pentru ca sângerarea să fie controlată.

Pacienții au interzis la activitatea fizică timp de câteva săptămâni pentru a reduce la minimum edemul nasului și pentru a se grăbi vindecara. Acest lucru înseamnă că exercițiile fizice intense, alergarea, ridicarea greutăților și practicarea sporturilor de contact sunt complet interzise deoarece pot crește tensiunea arterială și pot duce la sângerări masive.

Publicat: 16 05. 2020, 11:22
Actualizat: 16 05. 2020, 19:11