Noul stadion Dinamo începe să prindă contur! A fost semnat contractul pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate. Arena va avea 18.000 de locuri și va cuprinde spații de cazare și un muzeu al sportului

Compania Națională de Investiții (instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) a semnat miercuri, 18 iulie 2018, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate la obiectivului de investiții „Stadion Nou pentru Clubul Sportiv Dinamo București” din Șoseaua Ștefan cel Mare, Nr. 7-9, sector 2, București.

În urma demarării procedurii de achiziție publică privind atribuirea contractului prin publicarea anunțului nr. 1000219 din 17.04.2018, au fost depuse patru oferte:

• DICO ȘI TIGANAȘ birou de proiectare

• S.C. LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L

• Asocierea EURODESIGN SOLUTION & CONSULTING S.R.L – lider și MARIO PALMONELLA &  ARCHITETTI ASSOCIATI E.O.O.D – asociat

• Asocierea S.C. PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE S.R.L. – lider, S.C. VARZAN & ARHITECTII S.R.L – asociat, S.C. YARDMAN S.R.L – asociat

Potrivit ofertei câștigătoare (S.C LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L), durata pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate va fi de 75 de zile, iar valoarea contractului pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 310.500 lei fără TVA.

Activitatea de elaborare a studiului de prefezabilitate se va face în corelare cu activitatea de elaborare a planului urbanistic zonal. Ordinul de începere a studiului de fezabilitate va emis după aprobarea planului urbanistic zonal.

În funcție de indicatorii urbanistici care vor fi aprobați prin PUZ-ul realizat de C.S. DINAMO, noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.

Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 105 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zonă food).

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. – S.A., cu modificările și completările ulterioare.

 

Publicat: 19 07. 2018, 13:43
Actualizat: 20 07. 2018, 09:49