Un fost selecționer al României explică decizia lui Mirel Rădoi: „Decât să fii compătimit, mai bine să fii regretat”

Mirel Radoi la antrenamentul oficial al Romaniei de dinaintea meciului impotriva Armeniei, din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial 2022, desfasurat pe Stadionul Steaua din Bucuresti, duminica 10 octombrie 2021. © FOTO:George Ilinca/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Mircea Rădulescu (80 de ani), șeful academiei de copii și juniori din cadrul FC Voluntari și fost selecționer al echipei naționale a României, a analizat gestul lui Mirel Rădoi prin care și-a anunțat plecarea de la prima reprezentativă.

Mirel Rădoi a anunțat că va înceta colaborarea cu Federația Română de Fotbaldupă ultimele două meciuri din cadrul Grupei J, cu Islanda, pe teren propriu, pe 11 noiembrie, de la ora 21:45, și cu Liechtenstein, în deplasare, pe 14 noiembrie, de la ora 19:00.

Fost selecționer al României în perioada 1990–1992, Mircea Rădulescu a explicat că Mirel Rădoi nu simte susținerea de care are nevoie din partea Federației Române de Fotbal și chiar din partea suporterilor.

Mircea Rădulescu explică decizia lui Mirel Rădoi de a pleca de la echipa națională

Acesta a făcut o comparație cu momentul în care el și-a dat demisia de la echipa națională, în urmă cu aproximativ 30 de ani.

„Eu mi-am dat demisia, am surprins pe toată lumea, dar la fel aș face și acum. Se spune în lumea bună a antrenorilor, că un antrenor care consideră că factorii din jurul lui, aici intrând presa, arbitrii, Federația i-au scăpat din mână și lumea nu mai este cu el trebuie să facă un pas înapoi, să se liniștească să își adune gândurile și să înceapă un alt proiect. Dar când forțezi nota riști să se răcească lumea de tine și să ajungi în dizgrație. Nu trebuie să ajungi acolo.

Echipele naționale care au făcut performanță și au lansat jucători au fost echipele la care așa cum s-a muncit în Federație și în cluburi s-a ajuns la o omogenitate. Noi spunem că suporterii adevărați sunt cei care te susțin la greu. La noi nu au răbdare. Dacă echipa ratează o calificare să nu ai pretenții să te susțină. Adica te bate măr adversarul și tu să ții cu cei mai slabi, adică ăia pe care îi simpatizezi tu. Lucrurile sunt complicate în relațiile astea.

Eu nu văd ca el în momentul ăsta să aibă susținerea pe care el și-ar dori-o, dacă s-ar face un sondaj de opinie nu știu cum ar ieși. Eu când mi-am dat demisia de la națională aveam o opinie în jurul meu foarte bună și chiar Federația mi-a dat un mandat în continuare. Generația care a avut acele performanțe fantastice a fost cea cu care am lucrat și eu la începutul formării ei. Dar eu am avut alte motive când am luat în calcul să nu mai continui.

La unii dintre noi decât să fii compătimit, mai bine să fii regretat. E o vorbă spusă de un mare înțelept. Am văzut o situație la naționala Franței când mă rugase Răzvan Lucescu să fac un spionaj tehnic. Toată tribuna era cu stegulețele în mână și le fluturau când a ieșit echipa pe teren. Și când a ieșit antrenorul toată lumea l-a huiduit. M-am gândit eu aș fi capabil să lupt cu aceste sentimente, cu aceste emotii, sa ma fluiere un stadion întreg? Echipa câștiga, dar el era huiduit”, a spus Mircea Rădulescu, potrivit Realitatea Sportivă.

Publicat: 30 10. 2021, 19:30
Actualizat: 30 10. 2021, 19:31