Lupta pentru supremație în atacul naționalei! Keșeru vs Alibec, cine e favorit să se lupte cu danezii din primul minut. Cum ar putea arăta România la Cluj în lumina ultimelor probleme

România are în față un meci extrem de important, asta în condițiile în care naționala lui Christoph Daum dorește să mai păstreze șanse reale pentru calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, din 2018. Selecționerul a anunțat lista fotbaliștilor care vor întâlni Danemarca, pe 26 martie, la Cluj, dar o problemă de ultim moment i-a dat planurile peste cap.

Preferatul selecționerilor, incert

Federația Română de Fotbal a anunțat, azi, că Gicu Grozav a fost chemat de urgență pentru reunirea de la Mogoșoaia, după ce Bogdan Stancu a devenit incert în urma câtorva probleme de sănătate. Astfel, dacă „Motanul” nu va primi „ok-ul” din partea medicului naționalei, vom avea parte de un atacant mult mai eficient în partida de la Cluj, cu Danemarca, conform statisticilor din acest sezon.  

Stancu a fost preferatul selecționerilor la naționala României, pentru capacitatea sa de efort, dar și pentru eficiența în fața porții, fiind totodată un expert al loviturilor de pedeapsă. Rând pe rând, Victor Pițurcă, Anghel Iordănescu și Christoph Daum au introdus „Motanul”, în primul „11″, acesta fiind și cel mai bun marcator al României, la ultimul turneu final la care am fost prezenți, EURO 2016.


8 steliști, în primul „11”?

În lumina ultimelor evenimente de la națională, soarta lui Stancu va fi decisă pe 20 martie. Astfel, primele două variante ale lui Daum, din atac, pot pica, după ce și Florin Andone este insidponibil, în urma unei suspendări. În aceste condiții, Claudiu Keșeru pare a fi omul care pornește din pole-position pentru duelurile cu fundașii danezi, în timp ce Denis Alibec este soluția care vine de pe bancă, germanul contând în mai multe rânduri pe serviciile atacantului de la Ludogorets.

Deciziile luate de Daum la ultimele meciuri îl dau drept favorit pe Keșeru, în fața lui Alibec, în meciul cu Danemarca. Cum au stat lucrurile la meciurile din această campanie de calificare: 1-1 cu Muntenegru (Keșeru introdus în min, 90, Alibec neconvocat), 5-0 cu Armenia (Keșeru introdus în min. 57, Alibec, doar pe bancă), 0-0 cu Kazahstan (Keșeru și Alibec, ambii pe bancă), 0-3 cu Polonia (Keșeru introdus în min. 82, Alibec, nici măcar pe bancă).

Iar statisticile vorbesc de la sine. Keșeru este golgheterul campionatului bulgar, cu 18 goluri înscrise, în 21 de meciuri. Deși Daum nu s-a arătat impresionat de ultima prestație a atacantului de 29 de ani, din meciul cu Lokomotiv Gorna, atunci când a marcat de trei ori, probabil că germanul va apela la el din primul minut, datorită eficienței sale, chiar dacă dovedește acest aspect într-un campionat sub cel al României.

Alte argumente ale titularizării lui Keșeru, în detrimentul lui Alibec, sunt relațiile de joc pe care atacantul lui Ludogoreț le are deja cu fotbaliștii din linia mediană. Keșeru, Popa, Stanciu și Chipciu au evoluat împreună în performanțele pe care Steaua le-a reușit în ultimii ani, „legături” care-i lipsesc lui Alibec, în acest moment. 

Echipa probabilă a României în meciul cu Danemarca:  Tătărușanu – Benzar, Grigore, Chiricheș, Toșca – Benzar, Pintilii – Popa, Stanciu, Chipciu – Keșeru

Lista jucătorilor convocați de Daum la meciul cu Danemarca:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Alin Toșca (Betis), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Iasmin Latovlevici (Karabukspor)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua București), Eric Bicfalvi (FC Ural), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (Club Brugge), Constantin Budescu (Astra)

Atacanți: Bogdan Stancu (Bursaspor), Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (FC Steaua București), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keșeru (Ludogorets), Gheorghe Grozav (Terek Groznyi)

Publicat: 15 03. 2017, 08:29
Actualizat: 15 03. 2017, 14:49