FOTO | Naționala de tineret, în vizită la un liceu din Buzău pentru copii cu deficiențe de auz. Moldovan: „Băieți, trebuie să ne dăm seama câte probleme sunt în viață”

La o zi după victoria contra Albaniei, scor 3-1, jucătorii lui Viorel Moldovan au mers vineri în vizită la Liceul Tehnologic cu program special pentru copiii cu dizabilități auditive din Buzău.

A doua zi după victoria din primul amical, cu Albania, naționala sub 21 de ani a României a vizitat Liceul Tehnologic. În număr de 100, copiii s-au jucat cu câțiva dintre tricolorii mici. Gabi Iancu, Mihai Bălașa, Deian Boldor, Claudiu Bumba, Ioan Neag, Steliano Filip și restul jucătorilor prezenți la lot au jucat fotbal alături de elevii liceului, în timp ce Laurențiu Brănescu și Florin Tănase au ales ca, după fotbal, să joace și baschet alături de copii. La final, tricolorii au făcut poze și au oferit autografe pe mingi și tricouri cu însemnele echipei naționale. „Vă mulțumim din suflet pentru vizită, a fost o acțiune foarte reușită, iar copiii sunt extrem de bucuroși că v-au văzut”, a fost mesajul transmis de Gheorghe Dobre, profesor de sport în cadrul liceului și antrenorul echipei de surdomuți a României.


Moldovan și jucătorii naționalei de tineret au fost impresionați de realizările elevilor liceului special din Buzău. Foto: Adi Soare

Și antrenorul tricolorilor mici, Viorel Moldovan, a fost impresionat de vizita la Liceul Tehnologic cu program special pentru copiii cu dizabilități auditive. „Băieți, trebuie să ne dăm seama câte probleme sunt în viață, iar voi trebuie să conștientizați câte oportunități aveți pentru că suntem sănătoși și nu aveți probleme. Foarte multe lucruri avem de învățat de la acești copii”, le-a spus acesta elevilor săi în timpul vizitei.

La finalul acestei acțiuni, selecționerul Viorel Moldovan și jucătorii săi au concluzionat că este o lecție de viață a unor copii care, deși nu pot auzi și nu se pot exprima, știu să prețuiască în primul rând oamenii și vor să fie utili societății.

,,A fost o vizită interesantă să vedem ce înseamnă cu adevărat viața. Mă refer la cea reală. Pentru băieți cred că este un lucru foarte important să realizeze că sunt privilegiați și există foarte multe probleme în viața aceasta. Aici (n.r. Liceul Tehnologic Special pentru Deficiențe Auditive) am văzut acest centru foarte bine pus la punct, condiții extraordinare și este meritul oamenilor care s-au ocupat și au o mare răbdare de a lucra cu niște copii care au dizabilități. M-a atins foarte mult această vizită și sper ca și jucătorii mei să conștientizeze că au o șansă enormă și un viitor strălucit, iar cel mai important în viață este să fii sănătos. Jucătorii trebuie să aprecieze acest lucru și să facă tot ce pot să ajungă fotbaliști mari să se realizeze atât profesional cât și material”, a spus selecționerul reprezentativei de tineret a României, Viorel Molodovan.

,,Am văzut persoane care își trăiesc viața într-un mod mai greu,au anumite probleme de sănătate și sunt modeste. Noi suntem însă privilegiați și trebuie să conștientizăm mereu acest lucru. Elevii de aici s-au descurcat destul de bine atât la fotbal cât și la baschet. Se bagă la toate sporturile iar ăsta este un lucru foarte bun deoarece sportul te ajută mult în viață”
Mihai Bălașa, fundaș la Crotona


Bălașa a fost unul dintre tricolori care și-au lăsat autograful pe tricoul și mingea date cadou. Foto: Adi Soare

,,Ne bucurăm că am putut face fericiți acești copii și sperăm să continuăm cu astfel de acțiuni. Când i-am văzut ne-am dat seama cât de cruntă este viața pentru unii și cât de norocoși suntem noi că putem face ceea dorim. Din păcate ei nu pot însă s-au descurcat destul de bine la fotbal”
Dorin Rotariu, jucător FC Dinamo

După antrenamentul efectuat joi seara, tricolorii au vizitat și Crama Tohani unde au participat la o degustare de vinuri.

Delegația României va pleca de la Buzău, sâmbătă dimineața urmând ca în jurul prânzului să facă deplasarea de pe aeroportul Otopeni, la ora 12.20, spre Skopje, acolo unde va disputa amicalul cu reprezentativa de tineret a Macedoniei, programat pe 13 octombrie, de la ora 19:00.

Foto: Adi SOARE

Publicat: 10 10. 2014, 17:12
Actualizat: 10 10. 2014, 22:25