Cum s-a caracterizat Edi Iordănescu după victoria la scor din meciul România – Andorra și ce a spus despre critici: „Cel mai tare mă deranjează asta și am nopți albe!”

Florin Constantinovici si Edward Iordanescu la meciul de fotbal dintre Romania si Andorra, din cadrul preliminariilor Campionatului European 2024, desfasurat pe Arena Nationala, duminica 15 octombrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, a analizat la cald victoria cu Andorra.

Cum s-a caracterizat Edi Iordănescu după victoria la scor din meciul România – Andorra și ce a spus despre critici

Meciul dintre România și Andorra s-a disputat duminică seară, pe Arena Națională, în cadrul rundei a opta din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2024 și s-a încheiat cu victoria tricolorilor, scor 4-0, după golurile marcate de către Nicolae Stanciu (23′), Ianis Hagi (28′), Răzvan Marin (44′) și Florinel Coman (50′).

După această partidă, Edi Iordănescu a recunoscut că a existat o oarecare presiune după remiza din meciul precedent, cel cu Belarus, și le-a oferit o nouă replică celor care îi critică pe tricolori.

„(n.r. despre miile de copii prezenți în tribune) I-am simțit incredibil cu o energie fantastică din prima secundă până la fluierul final. Toți am discutat să jucăm și pentru copii, pentru că băieții sunt modele pentru ei, să îi inspire, să îi trimită acasă fericiți.

Aveam nevoie de puncte, era o presiune foarte mare. Presiune e tot timpul mai ales la echipa națională, mai ales după opt ani de secetă. Era vorba despre concentrare. E un proces. Tot timpul înseamnă muncă. Într-un an, avem maximum 30 de zile cu ei. Am câștigat unitate, spirit și iată că suntem cu două jocuri înainte de final și suntem neînvinși. Sunt elemente bune, suntem pe loc calificabil. Sunt mândru de băieți și îi felicit.

Am schimbat, pentru că mereu sunt adeptul sistemului de rotație la echipa națională. Nu avem jucători cu istoric la jocuri din trei în trei zile și atunci încercăm să stabilizăm lucrurile. Mă bucur că avem de departe cea mai bună defensivă din grupă. Pe lângă victoria necesară, sunt fericit că am reușit să deblocăm jocul și cu o fază fixă. Mă bucur pentru Ianis că a marcat după mult timp, mă bucur pentru Florinel și nu în ultimul rând pentru Bîrligea care s-a aflat la debut. L-am aruncat cu toată încrederea. Sunt elemente bune. Hai să ne bucurăm în seara asta, după care începem procesul de pregătire pentru ultima acțiune.

Sunt un antrenor muncitor și consecvent în munca lui. Nu mă clatin, am fost pregătit, știam la ce mă înham. Criticile, personal, pe mine mă lasă să dorm noaptea, nu am probleme. Cel mai tare mă deranjează atunci când sunt critici și jigniri la adresa jucătorilor. Atunci am nopți albe. Cât timp voi fi la echipa națională, îi voi apăra cu toată puterea.

(n.r. despre accidentarea lui Darius Olaru) Oli a călcat strâmb la antrenament, a fost în contact continuu cu noi, cu staff-ul medical. Nu am riscat cu el. Am considerat că e foarte important ca el să aibă ultimul cuvânt în ceea ce simte el. Cât timp nu a fost sută la sută, am preferat să nu riscăm. Oli o să fie bine foarte curând. Niciodată nu o să fac ceva ce știu că pune la risc un jucător. Avem un staff de top și tot timpul suntem în dialog. Fiți siguri că nu riscăm niciodată nimic”, a spus Edi Iordănescu, la Prima TV.

Situația în clasamentul Grupei I

Duminică seară, România a învins Andorra, scor 4-0, iar Elveția și Belarus au remizat, scor 3-3. În urma acestor rezultate, tricolorii au urcat pe primul loc în Grupa I, cu 16 puncte, iar elvețienii au picat pe poziția secundă, cu 15 punct, având însă un meci în minus, cel reprogramat cu Israel din cauza conflictului militar.

Podiumul este programat de către Israel, cu 11 puncte. Kosovo este pe locul 4, cu șapte puncte, iar Belarus ocupă locul 5, cu șase puncte. Codașa grupei este Andorra, cu două puncte.

De menționat este faptul că Israel are două meciuri amânate din cauza conflictului militar: cel cu Elveția și cel cu Kosovo.

Meciurile care au rămas de disputat în Grupa I:

  • 15 octombrie: Kosovo – Israel (AMÂNAT pentru o dată care urmează să fie stabilită)
  • 15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45)
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)
Publicat: 16 10. 2023, 00:22
Actualizat: 16 10. 2023, 00:25