Concluzia lui Gică Popescu după ratarea calificării: „Acum lucrurile sunt mult mai rele”

Naționala României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu, omul care l-a numit în funcția de selecționer pe Christoph Daum, pasează gălușca fierbinte către Comisia Tehnică în privința despărțirii de antrenorul german. Prin absența de la CM 2018 se împlinesc două decenii de la ultima prezență a tricolorilor la o ediție a competiției supreme din fotbal. În 1998, în Franța, echipa lui Anghel Iordănescu era condusă din teren de Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu. Ultimul trebuia să candideze împotriva lui Răzvan Burleanu pentru conducerea FRF, dar a fost arestat cu o zi înainte de alegeri. Popescu a oferit pentru Adevărul prima declarație după dezastrul din preliminarii.

„Știți părerea mea, nu mai vreau să fac multe comentarii pentru oricum e multă tensiune, iar comentariile mele ar avea aceeași direcție. Eu știu ce trebuie făcut, dar nu dau consultanță gratuită. Aveți proiectul meu din 2014, doar că acum lucrurile sunt mult, mult mai rele. O să vedem ce va fi la anul, la alegeri, aștept să văd cine se înscrie”, a spus fostul căptan al naționalei pentru Adevărul.

Pe 4 martie 2014, instanța l-a condamnat pe Gică Popescu pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Instanța a schimbat încadrările juridice prin desfacerea infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani din infracțiuni continuate, în fapte de sine stătătoare. Unele fapte au fost prescrise (cele de înșelăciune), altele nu ( evaziunea și spălarea de bani), motiv pentru care instanța i-a aplicat pedeapsa cu executare pentru infracțiunile neprescrise. Astfel, Gică Popescu a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare pentru spălare de bani, la care s-a adăugat sporul de 1 an , o lună și 10 zile , spor ce reprezintă o treime din suma pedepselor celorlalte fapte săvârșite și care nu sunt prescrise. Pedeapsa finală a fost de 3 ani, o lună și 10 zile, la care judecătoarele au adăugat pedeapsa complementară și anume interdicția de reprezenta un club de fotbal timp de un an, după executarea pedepsei.
 

Publicat: 08 09. 2017, 11:35
Actualizat: 08 09. 2017, 11:36