Anunț înainte de Islanda – România: „Alexandru Băluță e mai bun ca Nicolae Stanciu” | EXCLUSIV

Alexandru Băluță (26 de ani) evoluează la Slovan Liberec sub formă de împrumut de la Slavia Praga, acolo unde a fost coleg cu Nicolae Stanciu.

Ambii sunt pe lista preliminară a stranierilor pentru meciul de baraj din Liga Națiunilor contra Islandei, programat joi, 26 martie.

Băluță are o serie excelentă alături de Slovan, patru succese consecutive, și echipa e setată pentru Europa League. Fostul lider al Craiovei a avut un aport important în acest traseu, iar ProSport l-a contactat pe antrenorul celor de la Liberec, Pavel Hoftych, pentru a analiza prestația mijlocașului român. „E un jucător important pentru noi. Până să vină el nu aveam calitate la finalizare”, a spus tehnicianul. De altfel, Băluță a fost pasatorul numărul unu pentru Petar Musa, jucător care s-a întors la Slavia Praga după evoluția în tricoul lui Slovan. „Alex a fost extrem de important pentru Petar. I-a dat assisturi și automat încredere”, a mai spus acesta.

Cert e că la vară împrumutul mijlocașului roman va expira. „Nu știu dacă vrea să se întoarcă. E mulțumit aici și nici nu e vorba de bani la el…Sper să ajungă într-o ligă superioară fiindcă e un jucător fantastic. Poate juca la centru, în flancuri, a făcut progrese și-n faza defensivă, dar pentru mine e cel mai bun număr zece!”.

„E mai bun ca Stanciu”

Hoftych a vorbit și despre echipa națională, „tricolorii” lui Mirel Rădoi urmând a juca barajul cu Islanda, la data de 26 martie, în cazul în care partida nu se va amâna din cauza epidemiei de coronavirus. „Eu sper să fie în lot pentru că e o persoană foarte bună și este unul dintre cei buni jucători din prima ligă cehă. Pentru mine el e mai bun ca Stanciu”, a precizat antrenorul lui Slovan.

Pavel Hoftych despre…

…Adrian Mutu ca selecționer România U21 (Hoftych a fost selecționer al Cehiei U18, U19, U20):  A fost un jucător fantastic, îi urez succes în cariera de antrenor și sunt sigur că va implenta tot ce e mai bun la naționala voastră.
…demiterea lui Dusan Uhrin de la Dinamo (născut în Cehia): Așa e viața de antrenor, un club îți dă șanse, dar te și îndepărtează. Nu știu exact ce s-a întâmplat la Dinamo
…amintirea cu fotbalul românesc: în 2012 eram antrenor la Spartak Trnava și am jucat cu Steaua în preliminariile Europa League. Am câștigat în tur cu 1-0, dar în manșa a doua au câștigat ei cu 3-0. Țin minte că în minutul 78 am fost trimis în tribune după ce am avut un conflict cu directorul lor sportiv (n.red. –  MM Stoica)

Lista preliminară a stranierilor pentru barajul Islanda – România

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon/Franța, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Parma/Italia, 0/0), Silviu Lung (Kayserispor/Turcia, 3/0), Costel Pantilimon (Omonia Nicosia/Cipru, 27/0)

Fundași: Romario Benzar (Perugia/Italia, 19/0), Vasile Mogoș (Cremonese/Italia, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa/Rusia, 9/0), Dragoș Grigore (Ludogorets/Bulgaria, 37/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 18/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 57/0)

Mijlocași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 4/0), Răzvan Marin (Ajax/Țările de Jos, 21/1), Paul Anton (Krylia Sovetov/Rusia, 11/0), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 0/0), Dorin Rotariu (FC Astana/Kazahstan, 10/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 37/10), Ianis Hagi (Rangers FC/Scoția, 10/0), Alexandru Mitriță (New York City FC/SUA, 11/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 37/3), Alexandru Băluță (Slovan Liberec/Cehia, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets/Bulgaria, 37/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 14/6), Florin Andone (Galatasaray/Turcia, 25/2)

Publicat: 12 03. 2020, 09:34