Alex Maxim este jolly-ul perfect, Raț și-ar putea pierde postul de titular!** Concluziile despre tricolori după ultimul test dinainte de dubla de foc cu Ungaria și Olanda

Al doilea test al iernii pentru naționala României a adus stranierii la lot, dar și primul succes pentru tricolori. După 1-4 cu Polonia a urmat un 3-2 cu Australia, după un joc în care ai noștri au dominat bună parte din joc, dar puteau la fel de bine să piardă în mod nemeritat. Înlocuirile făcute de Pițurcă în partea a doua a meciului aduc însă perspective bune pentru dubla cu Ungaria și Olanda, din preliminariile CM 2014.

Vezi mai jos cum s-au mișcat tricolorii folosiți de Pițurcă în amicalul cu Australia:

Pantilimon – Nu a avut prea multe de făcut în prima parte a meciului, fiind ori salvat de fundași, ori de noroc. În repriza secundă a avut cel puțin trei intervenții salvatoare. Rămâne și un portar de reflex, în ciuda gabaritului impunător.

Tamaș – Fotbalistul lui WBA este clar favorit să acopere banda dreapta și în meciurile cu Ungaria și Olanda. A urcat des, a centrat impecabil în mai multe rânduri și a fost de netrecut pe faza defensivă. Când a fost trecut în centrul defensivei, după ieșirea lui Goian, a fost depășit de Kruse lejer pe final, fază din care australienii puteau egala la 3.

Goian – Plasament impecabil în fața unor adversari nu foarte periculoși, joc fără greșeală în prima repriză.

Chiricheș – S-a remarcat în prima repriză printr-o pasă lungă, impecabilă, pentru Grozav. La minusuri poate fi trecut felul în care Kruse a trecut de el la o fază în care australienii puteau egala la niciun minut după ce Tănase deschisese scorul.

Raț – A oferit câteva centrări utile pentru Grozav, Stancu și Torje, dar a punctat și capitolul „aspecte negative”, cu imprudența care a condus la penalty-ul din care Wilkshere a egalat chiar înainte de pauză. De altfel, Raț nu a mai ieșit de la cabine, fiind înlocuit cu Ștefan Radu.

Pintilii – Omul de bază din mijlocul Stelei a început prost meciul, cu un cartonaș galben, iar spre mijlocul primei părți îl putea încasa pe cel de-al doilea. Chiar dacă evoluția sa este una sigură, astfel de scăpări pot lăsa echipa națională în inferioritate numerică într-unul din meciurile decisive cu Ungaria și Olanda.

Bourceanu – Nu s-a văzut în prima parte în fața unei echipe a Australiei care nu s-a prea omorât cu atacul. Rămâne un factor de echilibru atât pentru Steaua, cât și pentru echipa națională.

Torje – Cel mai activ tricolor în prima repriză a meciului cu Australia. A semănat pericol cu centrările sale, a fost la un pas de gol și a fost decisiv la reușita lui Tănase, după ce bomba sa a fost respinsă cu dificultate de Schwarzer.

Grozav – S-a demarcat destul de mult, a alergat și a încercat să le ofere soluții de pasă colegilor, dar a avut realizări puține. Pare că se simte mai bine într-o poziție laterală, nu în spatele vârfului.

Tănase – Folosit în același rol ca la Steaua, cel de extremă stânga, a fost unul dintre cei mai dinamici oameni ai naționalei. A marcat primul gol al meciului cu o execuție precisă și a mai avut și alte șanse, datorită faptului că a apărut mai des ca de obicei la finalizare. A impresionat și prin șuturile de la distanță

Bogdan Stancu – În ciuda staturii nu foarte impozante, atacantul lui Orduspor a fost un adevărat pivot. A distribuit multe baloane în benzi și a dovedit că poate fi letal atunci când primește balonul cu fața la poartă, indiferent de distanță. Este, poate, cel mai serios candidat la titularizarea pentru postul de vârf împins în dubla cu Ungaria și Olanda.

Ștefan Radu – A intrat la pauză în locul lui Raț, dar i-a luat vreo 30 de minute pentru a intra în ritm. S-a achitat de sarcinile din defensivă, dar nu a ajutat atacul așa cum o făcuse în prima parte fotbalistul lui Șahtior.

Alexe – S-a mulat mai bine pe jocul combinativ cerut de Pițurcă decât a făcut-o Grozav și a adus un plus pentru atacul naționalei noastre

Lazăr – A adus un plus de inventivitate la mijlocul terenului, dar nu a schimbat radical fața construcției lente a naționalei noastre.

Maxim – La fel ca în meciul cu Polonia, fotbalistul lui Stuttgart a explodat pur și simplu, încă de la intrarea pe teren. Driblingurile lui au destabilizat încă din primele secunde defensiva Australiei și, dintr-o lovitură liberă obținută de el, Stancu putea chiar să facă 2-2.

Au mai intrat Luchin și Chițu.

Publicat: 06 02. 2013, 23:41
Actualizat: 07 02. 2013, 00:40