25.000 de spectatori au creat o atmosferă frumoasă cu Muntenegru, însă nu totul a mers bine. România riscă să joace fără spectatori cel mai important meci al grupei!

Debutul lui Christoph Daum pe banca naționalei a fost privit cu mult entuziasm. 25.000 de fani au venit pe Cluj Arena pentru meciul cu Muntenegru, din startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, și au creat o atmosferă frumoasă. Una pentru care, însă, am putea plăti un preț destul de mare.

Fanii din peluză au aprins câteva torțe în startul meciului, nu s-au ferit să arunce cu petarde și să folosească lasere, acțiunile lor determinându-l pe crainicul stadionului să-i roage în mai multe rânduri, de la stația de amplificare, să înceteze.

Ce consecințe am putea suporta? În ultima campanie de calificare, preliminariile pentru EURO 2016, România a scăpat la limită de un meci cu porțile închise, partida cu Finlanda. La EURO, UEFA a deschis proceduri disciplinare după acțiunile suporterilor de la meciul cu Albania, astfel că sunt șanse destul de mari ca UEFA să ia o măsură drastică împotriva noastră. Cel mai probabil, în baza notițelor observatorului, forul european ne va amenda, dar există și posibilitatea de a juca fără spectatori următorul meci de pe teren propriu, cu Polonia, pe 11 noiembrie.

Publicat: 04 09. 2016, 23:17
Actualizat: 04 09. 2016, 23:18