CSA Steaua contraatacă după notificarea primită de la suporterii lui FCSB cu privire la utilizarea palmaresului: „Nu am înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile!”

CSA Steaua București a reacționat la scurt timp după ce a fost notificată de către asociațiile de suporteri ale clubului FCSB, cu privire la însușirea palmaresului.

În urmă cu o zi, ProSport a publicat în exclusivitate documentul prin care Asociația Salvați Steaua și Asociația Steaua 1947 solicită Clubului Sportiv al Armatei ca secția de fotbal să nu mai folosească palmaresul echipei Steaua București până ce instanța nu va da un verdict definitiv.

În acest sens, reprezentanții echipei din Ghencea au publicat un comunicat pe site-ul oficial al clubului.

CSA Steaua contraatacă după notificarea primită de la suporterii lui FCSB

Steliștii au ținut să asigure faptul că echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei este continuatoarea legală a Stelei și au explicat, din nou, care a fost traseul mărcii în momentul în care au apărut în peisaj Viorel Păunescu și ulterior Gigi Becali. CSA Steaua susține că FCSB și-a însușit în mod ilegal „un bun de importanță națională”.

Vă prezentăm, integral, comunicatul publicat de către CSA Steaua:

„În urma aparițiilor media, din 22 februarie 2021, pentru corecta informare a opiniei publice, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” face următoarele precizări:

  • Steaua București nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. (FCSB), către orice altă entitate comercială sau sportivă.
  • A.F.C. Steaua București, care a continuat în 1998 tradiția echipei noastre de fotbal, a primit dreptul de a folosi cu titlu gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea, în conformitate cu prevederile legale privind asociațiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.
  • În anul 2004, nou înființata societate comercială FCSB a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii – CSA „Steaua” – pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deși nu a primit acest acord, FCSB a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel în mod ilegal un bun de importanță națională din patrimoniul statului.
  • Concluzia celei mai înalte instanțe judecătorești din România este exprimată clar prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și FCSB, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l utiliza.
  • Prin urmare, informațiile apărute în presă nu au nicio legătură cu realitatea și reprezintă o dezinformare evidentă a suporterilor steliști și a întregii opinii publice. Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată cedate de către Steaua București, deci nu au aparținut niciodată societății comerciale FCSB.
  • Performanțele sportive realizate de Steaua București sunt reprezentative pentru România, acesta fiind cel mai titrat club la nivel internațional. Dorim să-i asigurăm pe suporterii steliști și pe toți iubitorii sportului din România că Steaua București va reprezenta în continuare cu aceeași ardoare istoria de peste 70 de ani a Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”.
  • Steaua București asigură continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat de-a lungul istoriei sale în condiții de deplină legalitate”
Publicat: 23 02. 2021, 12:44
Actualizat: 23 02. 2021, 12:53