Gloria Buzău, în discuții cu UTA pentru împrumutul unui jucător: ”Ne-a spus că sunt interesați de fotbalist.” Sub comanda lui Adrian Mihalcea a ajuns și un mijlocaș cu mare experiență în prima ligă

Călin MNERIE 17 Jan. 2023, 22:02 Liga 2
Gloria Buzău, în discuții cu UTA pentru împrumutul unui jucător: ”Ne-a spus că sunt interesați de fotbalist.” Sub comanda lui Adrian Mihalcea a ajuns și un mijlocaș cu mare experiență în prima ligă

După transferul lui Stefan Milosevic (26 de ani), numărul atacanților de careu la UTA a crescut la patru.

Muntenegreanul își juca un post de titular pentru partea a doua a sezonului cu Claudiu Keseru (36 de ani), Virgiliu Postolachi (22 de ani) și Joseph Godwin (19 ani). Acesta din urmă a confirmat în meciurile amicale, în care a înscris de patru ori, din totalul de patru apariții și a obținut și un penalty.

Joseph Godwin are șanse să fie împrumutat de UTA la Gloria Buzău

Totuși, Laszlo Balint nu-l ia în calcule pe masivul atacant nigerian pentru stagiunea de primăvară, dar asta și pentru că ar dori ca elevul său să primească mai multe minute oficiale – eventual – în Liga 2.

În acest sens, în această dimineață, s-au deschis discuții pentru un împrumut al lui Godwin la Gloria Buzău, formație pregătită de Adrian Mihalcea, unde i-ar avea concurenți pe post pe Valentin Alexandru și Alexandru Boiciuc.

”Am luat act de dorința UTA-ei de a-l împrumuta pe Joseph până în vară la o altă formație și există șanse bune să dăm curs cererii celor de la Buzău pentru el. Am fost sunat chiar în această dimineață de domnul Auraș Brașoveanu, ne-a spus că sunt interesați de fotbalist. Rămâne să deliberăm, căci mai sunt două oferte de împrumut pe adresa lui Joseph, una din liga a treia spaniolă și cealaltă din liga a doua belgiană, aceasta din urmă cu opțiune de cumpărare”, ne-a mărturisit Cristian Hossu, impresarul nigerianului de 2,03 metri.

Godwin a jucat puțin în campionat și Cupă pentru UTA, dar a excelat în amicalele din această iarnă

Transferat în luna septembrie la UTA, Joseph Godwin a debutat în SuperLigă în meciul de la Arad cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la scorul de 3-1 pentru trupa lui Bergodi, dar a jucat și pe finalul disputei de Cupa României, de la Mioveni. În total a strâns doar 32 de minute oficiale.

În schimb, în amicale a jucat mai mult și a dat și randament foarte bun. Nigerianul a marcat un gol cu Vojvodina Novi Sad și a obținut un penalty, a reușit ”dubla” cu OFK Vrsac și a înscris și în urmă cu 9 zile împotriva celor de la TSV 1860 Munchen. Practic, arădenii au câștigat toate cele trei teste pe mâna lui Godwin.

La un moment dat, se vorbea și despre un împrumut al masivului vârf african la Progresul Pecica, în Liga 3, dar Balint dorește o echipă și un eșalon de un nivel superior pentru jucătorul său.

Contractul lui Godwin cu UTA expiră în 2025.

Istfan Fulop, ultima noutate din lotul lui Adrian Mihalcea

Gloria Buzău s-a reunit luni, 16 ianuarie, iar la prima ședință de pregătire din 2023 a avut 25 de jucători.

Printre aceștia au fost și șapte nume noi, doi dintre ei fiind juniori din cadrul clubului chemați la prima echipă, Marian Ivan și Brâncoveanu. Denis Rusu (portar, 32 de ani, U Craiova), Dragoș Horeboiu (portar, 20 de ani, revenit după împrumutul la ACS Câmpulung Muscel Elite), Alexandru Șuteu (fundaș, 18 ani, Unirea Constanța), Andrei Pandele (mijlocaș, 19 ani, Unirea Constanța) și Răzvan Greu (mijlocaș, 27 ani, Unirea Dej) sunt celelalte noutăți de la reunirea echipei din Crâng.

Din informațiile Liga2.ro, de astăzi, 17 ianuarie, sub comanda lui Adrian Mihalcea se află și Istfan Fulop (32 de ani), mijlocaș care în prima parte a sezonului a evoluat doar 92 de minute în două meciuri pentru ungurii din liga secundă Bekescsaba.

Jucătorul originar din Târgu Mureș a mai evoluat în cariera sa la FC Botoșani, Diosgyor (Ungaria) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Istvan Fulop are 175 de meciuri disputate în prima ligă din România, 88 la FC Botoșani și 87 la Sepsi OSK, și a marcat 38 de goluri, 22 la moldoveni și 16 la ardeleni.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-popa-s-a-despartit-de-gloria-buzau-si-va-juca-la-echipa-suporterilor-stegari-trebuie-sa-prindem-play-off-ul-19258104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-de-pregatire-la-gloria-buzau-cu-25-de-jucatori-dintre-care-sapte-nume-noi-doi-veniti-de-la-ultima-clasata-pe-lista-absentilor-se-afla-si-primii-doi-capitani-19258041

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ioan-hora-a-ajuns-in-liga-3-19258097

Călin MNERIE 17 Jan. 2023, 22:02 Liga 2
Pe aceeași temă