Vinde palatul?

În plină criză financiară, Gigi ar putea renunța la celebrul său palat din Aleea Alexandru, pentru a face rost de lichidități.

Becali a primit recent o propunere din partea unui om de afaceri, care-i oferă 22 de milioane în schimbul casei construite în 1920, copie a celebrului Muzeu Rodin din Paris, care a aparținut în perioada interbelică celebrului industriaș Max Auschnit. Patronul Stelei a cumpărat palatul în 2006, pentru 7 milioane de euro, de la Steven Auschnit, fiul industriașului. Ulterior, Becali a mai investit un milion de euro în lucrările de restaurare, pentru care l-a angajat pe Camil Roguski, fostul arhitect al lui Ceaușescu. Legenda spune că această clădire i-a fost dragă și lui Carol al II-lea, care ar fi folosit un tunel din curtea imobilului pentru a ajunge nevăzut la casa Elenei Lupescu.

Pereți tapetați cu aur

Construcția are o bogată semnificație istorică și arhitecturală. În trecut, palatul a aparținut lui Max Auschnit, unul dintre cei mai mari industriași români din perioada interbelică, administrator delegat al Uzinelor de Fier și Domeniile Reșița, cea mai mare societate pe acțiuni care a existat în România. Arhitectonic, palatul este o copie a Muzeului Național Rodin din Paris, iar la un an, după ce a intrat în posesia sa, Gigi Becali a decis să-l renoveze și și-a tapetat pereții stabilimentului cu aur. În plus, curtea din fața palatului, Becali a făcut un bazin, a îmbrăcat vechile alei cu marmură, la intrare l-a pus pe Isus Hristos pe cruce, iar clădirea a stabilit să fie luminată tot timpul.

14
milioane de euro ar fi profitul lui Gigi Becali de pe urma vânzării palatului

Publicat: 28 01. 2009, 08:22
Actualizat: 28 01. 2009, 15:23